Ed Woods Plan 9 from Outer Space fra 1957 har i generasjoner stått som et skrekkeksempel på hva en regissørs overmot kan ende i. Nå skal filmen finne veien til scenen, som igjen blir en portal vi går inn i filmen gjennom. Og der finner vi det. Åstedet.

Det blir underlig undergangs-underholdning. Den kalde krigen er nå, og apokalypsen var i går. Klimakrise og atombomben er aktuelle problemer, men blir ubetydelige når de fremmede kommer for å tilintetgjøre oss. Eller skal de redde oss? Frigjøre? Nei, hvordan var det igjen?

Regissør Heiki Riipinen har bakgrunn fra det prisvinnende scenekunstkollektivet by Proxy, og tilhører en generasjon scenekunstnere som representerer friske innganger til å lage teater som sosial begivenhet.

Dramatiker Sonja Ferdinand er en av de nye stjernene i dansk teater. I hennes tekster kræsjer ulike virkelighetsoppfatninger og danner grunnlag for nye virkeligheter vi kan dele i scenerommet. Dette får sin fysiske form av prisvinnende scenograf og kostymedesigner Ingrid Tønder og performancemaker Ariel Efraim Ashbel på lysdesign.

Med lydsetting av den norske artisten Dragongirl, som By:Larm beskriver som en krysning av klubbmusikk, eksperimentell musikk og performancekunst, kan publikum se fram til en fest av en teateropplevelse.

– We are all interested in the future, for that is where you and I are going to spend the rest of our lives (…) You are interested in the unknown, the mysterious, the unexplainable; that is why you are here (…) My friends, can your heart stand the shocking facts about the grave robbers from outer space?
(Criswell Predicts, fra åpningsmonolog i Plan 9 from Outer Space).

En samproduksjon mellom Oslo Nye Teater, Grenland Friteater, Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) og Den Danske Scenekunstskole (DDSKS)

Urpremiere 27. april 2023 i Oslo Nye Teaterkjeller’n

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.