Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

Arsenikk og gamle kniplinger: om de medvirkende

Arkiv

Johannes Joner, Abby Brewster
Arbeidet ved Oslo Nye siden 1988. Spilt ledende roller i bl.a. M. Butterfly, Crazy For You, Mysteriet Myrna Vep (Teaterlederfore¬ningens ærespris), Juleoratoriet, Chicago, Sound of Musvik og Utlendingen. Spillefilmer inkluderer bl.a. Over stork og stein (Amandanominert), Den brysomme mannen, Olsenbanden jr.-filmene og Andre omgang. I TV har han medvirket i Huset med det rare i (programleder), Jul i Blåfjell, Ran, Sejer, Fjernsynsteatret m.m. Andre prosjekter: konserter, Hallo i uken, Joner&Joner&Joner, Jeg vet en vind (etter Erik Byes tekster).

Anders Hatlo, Martha Brewster
Utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Debuterte på Oslo Nye i 1970. Har gjort suksess i bl.a. Crazy For You, Mysteriet Myrna Vep (Teaterlederforeningens ærespris), Cabaret (Teaterkritikerprisen 2000/01 for Konferansieren), Chicago (Billy), My Fair Lady (Pickering), La Cage aux Folles (Pierre) og Sound of Musvik. Har vært tilknyttet Den Nationale Scene og Nationaltheatret. Kjent fra film og TVs Helmer og Sigurdson, Hotel Cæsar og Olsenbanden jr. (Hermansen) på film, TV og teater. Regisserte og spilte i sommerens Wildenvey – dager derpå.

Marte Germaine Christensen, Elaine Harper
er utdannet ved Statens teaterhøgskole (KHIO,bachelor skuespillerlinjen), Teaterhøjskolen Rødkilde i Danmark, UiO og har bakgrunn i dans fra bl.a. Bårdar Danseinstitutt og Den norske Operas ballettskole for barn. Har medvirket i Czardasfyrstinnen (Den Norske Opera), Putti Plutti Pott og i film og TV (bl.a. spillefilmen Izzat). Debuterer nå som Elaine Harper i Arsenikk og gamle kniplinger etter at hun i vår ble uteksaminert fra teaterhøgskolen.

John F. Brungot, Mortimer Brewster
studerte drama og teater i Trondheim før han kom inn på Statens Teaterhøgskole. Ble uteksami¬nert i 2002 og gikk inn i Jo Strømgen kompani (bl.a. Heddapris-vinneren There, Velkommen til Færøyene, Departementet) som han har turnert med i inn- og utland. Ved Rogaland Teater har han medvirket i bl.a. En handelsreisendes død (Happy), spilt tittelrollen i Richard III, Villanden, Dødsvariasjonar og Anna Karenina (Stiva). Sammen med Glenn André Kaada regisserte han Ungdomsteater-forestillingen Et dukkehjem. Har medvirket i spillefilmene Mot Moskva og Play.

Jan Martin Johnsen, Teddy Brewster
ble uteksaminert fra Statens Teaterhøgskole i 2002 og debuterte på Den Nationale Scene i Antigone samme år. Medvirket deretter i bl.a. Baal, Gjøkeredet, En midtsommernattsdrøm, Idioten, Funny Girl og Alice i Eventyrland. Sommeren 2006 gjorde han suksess med Bjarte Hjelmeland og Monica Hjelle i Henrik Ibsens samlede verker på 68 minutter. Har også vært tilknyttet Trøndelag Teater og Teatret Vårt, hvor han spilte Kjell Bjarne i Elling i nærkontakt, som bl.a. gjestet Oslo Nye Centralteatret.

Espen Sandvik, Jonathan Brewster
er skuespillerutdannet ved Oslo Prosjekt Teater (1997-2000). Har medvirket i oppsetninger som bl.a. Betre utan ball (Det Norske Teatret), Gjengangere (Osvald) og Romeo og Julie (Tybalt) (Riksteatret), og Antigone og Baal (Den Nationale Scene). Film og TV-produksjoner inkluderer bl.a. Sejer-Djevlen holder lyset (Zipp), Skolen (Kim), Hotel Cæsar og spillefilmen 5 Løgner. Har regissert og dubbet diverse animasjonsfilmer (bl.a. Cars (Lightning McQueen)) og innlest lydbøker. Ved Oslo Nye Teater har han tidligere medvirket i Vidd.

Gard Øyen, Pastor Harper/ Politimester Rooney
er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Har vært ansatt ved Oslo Nye siden 1970. Har i årenes løp medvirket i mer enn 90 produksjoner ved teatret. Av disse kan nevnes: As You Like It, Anything Goes, Brødrene Karamasov, Macbeth, Nattherberget, Idioten, Amadeus, monologen Min sønn Jesus, Stemmer i mørket, Victoria, En handelsreisendes død, West Side Story (Doc), Hamlet (1992, 2006) og Spellemann på taket. Har også vært tilknyttet Telemark Teater og Den Nationale Scene og medvirket i en rekke film-, TV- og radioproduksjoner.

Bartek Kaminski, Doktor Einstein
er utdannet ved Statens Teaterhøgskole (1999-2002). Har arbeidet ved Rogaland Teater (Medmenneske, Seinsommardansen, A Clockwork Orange), Trøndelag Teater (Lilleskogen), Torshovteatret (Limbo) og vært med i Departementet med Jo Strømgren Kompani. Ved Oslo Nye Teater har han medvirket i Utlendingen (Lille-Lars), Hamlet (Laertes) og Spellemann på taket (Fyedka).

Hans Jacob Sand, Konstabel Klein
har vært medlem av Norsk skuespillerforbund siden 1982. Har vært tilknyttet Nationalteatret, Teatret Vårt, Trøndelag Teater, Riksteatret, Rogaland Teater og Det Norske Teatret og turnert med bl.a soloforestillingene Njåls saga og Kjempen Frik. Vært med i flere film-, TV- og radioproduksjoner. Har siden 1993 drevet Poesiorkestret ved siden av teaterarbeidet. Ved Oslo Nye har han medvirket i bl.a. Olsenbanden jr. på Circus, Jul i Blåfjell og En himmel full av stjerner.

Stein Kiran, Herr Witherspoon / Herr Gibbs
har vært ansatt som dukkespiller ved Oslo Nye siden 1979. Har medvirket i en rekke oppsetninger. Står bak dramatisering og/eller regi på suksesser som bl.a. Brødrene Løvehjerte, Jul med Prøysen og snekker Andersen, Albert Åberg, Høyt og lavt med Albert Åberg og Mummitrollet og det usynlige barnet. Var en periode kunstnerisk leder for Dukketeatret. Kiran har også hatt engasjementer som skuespiller/regissør ved bl.a. Riksteatret, Det Norske Teatret, Rogaland Teater (regi Peter Pan og Pinoccio), Hordaland Teater og Bærum Barneteater.

**

Erik Ulfsby, regi
er skuespillerutdannet ved Statens Teaterhøgskole (1991-94). Har vært skuespiller ved Trøndelag Teater, Den Nationale Scene og i film og TV. Siden 2000 har han arbeidet som regissør, med re¬gioppgaver som bl.a. Oleanna, Lomman fulle av stein, Lilly Valentin og Elling i nærkontakt (Teatret Vårt), Ronja Røverdatter og På `an igjen (Den Nationale Scene), Isslottet (Det Norske Teatret), Carmen (Rogaland Teater), Det e hardt å være 2 (Riksteatret) og revyer som bl.a. Marit Voldsæter, SMXL, Bye & Rønning prøver keiserens nye klær (Komiprisen 2006). Regisserte vår Heddaprisvinner Bollywood Ibsen-Fruen fra Det indiske hav i 2006.

Birgitte Lie, scenografi
har scenografi-og kostymeutdanning fra Roma og København. Har siden 1996 hatt en rekke oppdrag for bl.a. NRK, SMXL, Olavsfestdagene, Stiklestad Nasjonale kultursenter, Wee/Scavetta dansekompani, Teatret Vårt, Riksteatret og Oslo Nye Teater. Her står hun bak scenografien til Chicago, Hvem er redd for Virginia Woolf? og Jul i Blåfjell, kostymene til My Fair Lady og Olsenbanden jr. på Circus, og scenografi-/kostymer til Det gode menneske fra Sezuan, Skulle det dukke opp flere lik… og Appelsinene på Fagerborg.

Trude Bergh, kostymer
er utdannet ved Statens håndverk og kunstindustriskole (kostymelinjen). Har arbeidet ved systuen siden 1981 og vært med på å etablere patinerings-og fargeverkstedet. Kostymetegneroppdrag ved teatret inkluderer bl.a. Fyrtøyet, Det er fra politiet, De hellige tre narrer, Juleoratoriet, Beatles, Ole Brumm, Hvem er redd for Virginia Woolf?, Kvinnen som giftet seg med en kalkun, Bernarda Albas hus, Victoria, Sound of Musvik og Fruen fra Det indiske hav. Har også hatt engasjementer for TV og diverse spel.

Atle Halstensen, musikk
Utdannet ved Griegakademiet og Sweelinck Music Conservatory (Amsterdam). Har komponert bestillingsverk (bl.a. The Evolving European for Bergen Filharmoniske Orkester) og musikk fremført av bl.a. Ole Edvard Antonsen, Solveig Kringlebotn, filharmoniske orkestre mfl. i inn-og utland. Har komponert/arrangert for teater (bl.a. Peer Gynt- Verdensborger av gemytt), turnert som musiker og medvirket på flere CD’er. Var musikalsk ansvarlig/komponist/kapellmester for Spellemannprisen 2004-05-06 og musikalsk leder-/musikkarrangør for vår Spellemann på taket (2007).

Se alle ›

Aud schønemann-prisen til birgitte victoria svendsen - 4. november 2013

Les hele saken ›

Ny adm. dir. og toleder-modell på oslo nye teater fra nyttår - 30. oktober 2013

Les hele saken ›

Ti vil bli administrerende direktør på oslo nye teater - 21. august 2013

Les hele saken ›

Neste kamp – en hundreårskrønike fra vålerenga på hovedscenen - 3. juni 2013

Les hele saken ›

Bystyret har i kveld bestemt at oslo nye teater blir prosjektteater. - 7. mars 2013

Les hele saken ›

Teatersjef ved oslo nye teater med tiltredelse 1. januar 2014 - 13. september 2012

Les hele saken ›

Jonas gardell på hovedscenen fredag 7.- og lørdag 8. oktober - 3. oktober 2011

Les hele saken ›

Jonas gardell på hovedscenen fredag 7/10 og lørdag 8/10 - 3. oktober 2011

Les hele saken ›

Se filmer fra våre forestillinger på smarttelefonen! - 6. september 2011

Les hele saken ›

Møt den farligste mannen fra chicagos underverden i grensen! - 5. april 2011

Les hele saken ›

Baby universe – supertilbud for nyhetsbrevmottagere! - 24. mars 2011

Les hele saken ›

Vår for min indre musikant – mel brooks om the producers - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Underholdningsteatrets ridder – intervju med anders aldgård - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Vår for min indre musikant – mel brooks om the porducers - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Sjarmerende tanntroll premiereklare på trikkestallen - 11. januar 2011

Les hele saken ›

Flammende forsvar for oslo nye teater i dagbladet - 23. november 2010

Les hele saken ›

Hilde louise asbjørnsen vant dirigentkonkurransen maestro - 15. november 2010

Les hele saken ›

Hilde louise andersen vant dirigentkonkurransen maestro - 14. november 2010

Les hele saken ›

For konge og fedreland – shabana rehman i nasjonens tjeneste - 2. november 2010

Les hele saken ›

Ferske beats, blodig gatejustis, ung kjærlighet og shakespeare - 27. oktober 2010

Les hele saken ›

Opplev trollbyen i produksjon! under oslo kulturnatt - 15. september 2010

Les hele saken ›

Prosjektarbeid for lærere i 10. klasse og videregående skole - 24. august 2010

Les hele saken ›

The producers – neste store musikal på oslo nye teater - 17. august 2010

Les hele saken ›

Oslo nye teater ønsker velkommen til åpnet hus lørdag 21. august - 17. august 2010

Les hele saken ›

Prisbelønnet roman av karsten alnæs storsatsning på oslo nye teater - 4. juni 2010

Les hele saken ›

Kurt koker hodet: intervju med erlend loe og johannes joner - 27. april 2010

Les hele saken ›

På scenekanten-arrangement med kreftforeningen 16. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

Møt muldvarpen vår på tanum karl johan 13. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

På scenekanten-arrangement med kreftforeningen tirsdag 16. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

Spring awakening: seksuell oppvåkning – fra sorg til glede og berikelse? - 26. januar 2010

Les hele saken ›

Spring awakening: finnes det en plass for meg? av kjersti horn - 26. januar 2010

Les hele saken ›

Kalenderpikene: skjebnedager – historien om kalenderpikene - 15. januar 2010

Les hele saken ›

Kalenderpikene: hva er the women´s institute (wi)? - 15. januar 2010

Les hele saken ›

Jo strømgren i samarbeid med tysk kunstner om hamsun-forestilling - 24. november 2009

Les hele saken ›

Aud schønemann-prisen til skuespiller jan martin johnsen - 22. oktober 2009

Les hele saken ›

Få med deg høstsonaten og på scenekanten onsdag 7. oktober - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Festforestilling til inntekt for aud schønemann-statue - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Få med deg høstsonaten og på scenekanten 7. oktober - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Festforestilling til inntekt for aud schønemann-skulptur - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Høstferietilbud på peer gynt – en vandreforestilling - 23. september 2009

Les hele saken ›

Studiemateriell for peer gynt-en vandreforestilling - 14. september 2009

Les hele saken ›

Peer gynt-en vandreforestilling: om de medvirkende - 10. september 2009

Les hele saken ›

Intensjonsavtale mellom kirkens nødhjelp og oslo nye teater - 9. juni 2009

Les hele saken ›

Norsk dramatikkfestival 2009 går av stabelen denne uken! - 25. mai 2009

Les hele saken ›

Avlyst forestilling edvard munch-alfa og omega i kveld - 18. februar 2009

Les hele saken ›

Edvard munch-alfa og omega: intervju med øystein røger - 4. februar 2009

Les hele saken ›

Siste forestillinger på singin’ in the rain og et dukkehjem - 3. november 2008

Les hele saken ›

Sesongpremiere på jul i blåfjell og jul med prøysen og snekker andersen. - 29. oktober 2008

Les hele saken ›

Ønsker å vise en mindre glossy side av virkeligheten - 26. august 2008

Les hele saken ›

Bli kjent med måne for livets stebarn på litteraturhuset - 14. august 2008

Les hele saken ›

Askeladden og de tre prinsesser i berget det blå: om de som står bak - 1. april 2008

Les hele saken ›

Askeladden og de tre prinsesser i berget det blå – rolleliste - 1. april 2008

Les hele saken ›

Elektra: mennesker og bjørner gjennom tusener av år - 11. mars 2008

Les hele saken ›

Moderne elektra får urpremiere på oslo nye centralteatret - 6. februar 2008

Les hele saken ›

Singin’ in the rain: historien om singin´in the rain - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Singin´in the rain: stepp – en danseform i utvikling - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Singin`in the rain: den stumme eller den støyende kunst? - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Ryktene svirrer som sjokkerende kjærlighetsforhold. - 24. oktober 2007

Les hele saken ›

Lønns- og personalkonsulent søkes – fast stilling - 8. oktober 2007

Les hele saken ›

Breaking the waves: med et hjerte av gull kan mirakler skje … - 30. august 2007

Les hele saken ›

Breaking the waves: en historie om tro og kjærlighet - 30. august 2007

Les hele saken ›

Arsenikk og gamle kniplinger: om hyllebærvin og arsenikk - 30. august 2007

Les hele saken ›

Arsenikk og gamle kniplinger: menn som kvinner og vice versa - 30. august 2007

Les hele saken ›

Møt saabye christensen til debatt på centralteatret - 19. april 2007

Les hele saken ›

Spellemann på taket: hva vi forlater? ikke stort, bare anatevka - 14. mars 2007

Les hele saken ›

Trenger du en vitamininsprøytning for å komme igjennom vinteren? - 28. februar 2007

Les hele saken ›

Oslo nye teater as søker vikar for markedskonsulent - 31. januar 2007

Les hele saken ›

Audition: 7 mannlige dansere med stepp- og sangerfaring - 22. januar 2007

Les hele saken ›

En himmel full av stjerner: å være vanlig i mediene - 17. januar 2007

Les hele saken ›

En himmel full av stjerner: du kommer til å bli kjendis - 17. januar 2007

Les hele saken ›

Himmel full av stjerner: du kommer til å bli kjendis - 17. januar 2007

Les hele saken ›

Oslo nye teater as søker leder for rekvisittavdelingen - 9. januar 2007

Les hele saken ›

Vinneren av kjempesjansen er spellemann i spellemann på taket - 29. november 2006

Les hele saken ›

Kjempesjansevinner har startet prøver på spellemann på taket - 27. november 2006

Les hele saken ›

Kjempesjansevinner ihar startet prøver på spellemann på taket - 27. november 2006

Les hele saken ›

Oslo nye teater søker statister til en himmel full av stjerner! - 11. oktober 2006

Les hele saken ›

Om bruk av rollespill i litteraturundervisningen - 15. september 2006

Les hele saken ›

Teacher-in-role as «polonius» – students-in-role as rosenkrantz and guildenstern – as exposition - 15. september 2006

Les hele saken ›

Anders jahres kulturpris til svein sturla hungnes - 11. september 2006

Les hele saken ›

Manndomsprøven: alderdomsprøven av s. b. osvold - 8. september 2006

Les hele saken ›

Spellemann på taket neste musikal ut på oslo nye teater - 7. september 2006

Les hele saken ›

Ibsenfestivalen med peer gynt på oslo nye centralteatret - 24. august 2006

Les hele saken ›

Ulv og engel – møt leonard cohen på oslo nye hovedscenen - 3. mai 2006

Les hele saken ›

Fruen fra det indiske hav: bollywood-verdens største - 13. mars 2006

Les hele saken ›

Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe… - 25. november 2005

Les hele saken ›