Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

Den 25. timen

Spilleplan

En gutt har drept to mennesker som flyttet inn i morfarens gamle hus, hvor han selv vokste opp. Nå er han innlagt på lukket psykiatrisk avdeling. Som del av et psykologisk forsøk på å vekke hans empati får gutten en katt, men eksperimentet fungerer ikke. Gutten mener at katten er Gud, og en prest hentes inn for å hjelpe ham. I dialogen mellom dem dras hun raskt inn i hans forståelse av verden, som også er forestillingens kjerne. Hva er egentlig et menneske? Hva forandrer et menneske? Og finnes det en Gud?

Per Olov Enquist (1934-2020) er en av Sveriges store forfattere. Bøkene hans kjennetegnes ofte ved et gjennomgående pessimistisk verdenssyn. Den 25. timen fra 1988 heter på svensk I lodjurets timme, som viser til myten om at gaupen (svensk: lodjur) har 25 timer i sitt døgn; den siste timen i en metafysisk verden utenfor menneskets begrepsapparat.

Premiere 9. september 2020 på Oslo Nye Centralteatret

Scene:

Oslo Nye Centralteatret, Akersgata 38

Billetter:

Pris kr. 495,- inkl. billettavgift. Tidligkjøprabatt kr. 345,-. Student/skoleelev: 195,-. Unummererte plasser. Kun 125 plasser grunnet smittevernhensyn.
Vanlige rabatter

Premieredato:

Premiere 9. september 2020

ROLLER:
Gutten: Iver Innset
Lisbeth: Henriette Faye-Schjøll
Presten: Birgitte Victoria Svendsen

Regi: Maren E. Bjørseth
Scenografi og kostymedesign:
Helle Bendixen
Lysdesign: Norunn Standal
Lyddesign: Torgny Amdam
Maskeansvarlig: Birgit Haugå
Dramaturg: Marianne Sævig.

DEN 25. TIMEN
av Per Olov Enquist
Oversatt av Toril Solvang