Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

ERIK BYE – av og med Benny Borg

Spilleplan

Ekstraforestillinger for Benny Borg med Erik Bye

I september hadde Benny Borg urpremiere på sin forestilling om Erik Bye. Forestillingen mottok en 5’er av Aftenpostens anmelder. Tidligere har Benny Borg gitt oss kritikerroste forestillinger om Cornelis Vreeswijk, Elvis, Johnny Cash og Evert Taube.

Med respekt for Erik Byes arv skaper Benny Borg et portrett av den legendariske kunstneren med ord og toner. Erik Bye står som en bauta i nyere norsk historie. Han virket som kritisk journalist, programleder i radio og TV, musiker, dikter og låtskriver og stod alltid på de svakes side.

Benny Borgs hyllest til Erik Bye får uttrykk i Borgs egen varme stemme og gitarspill. Han forsøker seg ikke som Bye-kopi, men skaper sitt eget musikalske rom i Byes univers. For artisten Benny Borg har livets eventyr svingt mellom vemod og glede, noe som kommer til uttrykk i både det såre enkle og det lune humoristiske.

Her er ingen effekter, ingen storslått scenografi, men kun Benny Borg, gitaren og en barkrakk. Det er også alt som skal til. I upretensiøs fortellerstil byr han også opp til allsang; ikke så underlig ettersom mange av sangene hører til den mangfoldige norske viseskatten. I løpet av forestillingen viser Benny seg som den visesangeren, tekstformidleren, historiefortelleren og allsidige og fleksible kunstneren han er.

Ekstraforestillinger i januar 2020 i Oslo Nye Teaterkjeller’n

Urpremiere 4. september 2019 i Oslo Nye Teaterkjeller’n

Scene:

Teaterkjeller’n

Billetter:

Pris kr. 295,- inkl. billettavgift.

Varighet:

Ca 1 time og 50 minutter inkl. pause.

Premieredato:

Urpremiere 4. september 2019

ERIK BYE
av og med Benny Borg,
basert på boken «Erik Bye» av Asbjørn Bakke