5
- veldig god underholdning helt fra den forrykende starten med sang- og dansenummeret «Kristiania» til den minst like forrykende slutten
Dagsavisen
- Skal du se én familieforestilling denne julen, er anbefalingen klokkeklar: Det er på Oslo Nye den varme teatermagien finner sted.
Vårt Land
- Kristiania Magiske Tivolitheater drar deg inn i varmen og pakkar deg inn i latter og kjærleik.
Scenekunst.no
- juleteater som er på barnas lag
Aftenposten
- fin juleunderholdning
NRK

Julekalenderen om byens eget tivoli i Vika på tidlig 1900-tall rørte mange og fikk strålende kritikker da den ble sendt i NRK julen 2021. Høsten 2023 fikk publikum oppleve det magiske tivoli-livet i levende live på Oslo Nye!

Med forestillinger som Jul i Blåfjell og Snøfall er det blitt en tradisjon for Oslo Nye Teater å bringe NRKs julekalendere til scenen. Vi er stolte over å kunne annonsere at vår hovedscene kan bytte navn til Kristiania Magiske Tivolitheater for julesesongen 2023. Hva kunne vel vært mer passende for hele byens teater?   

 

Det blir akrobatikk, musikk, magi og dans i en vakker og underholdende forestilling, i regi av Frede Gulbrandsen. Du møter de kjente karakterene fra TV-serien: ensomme Luka, som har et vanskelig forhold til pappaen sin, men som på tivoliet finner nye venner – og sitt trylletalent. Erle som er livredd for å bli fattig igjen og ikke skyr noen ting for å unngå det. Modige og kloke Gabrielle, som har arvet en hudsykdom etter moren sin, og som frykter for fremtiden. Lobelia, som gjør opprør mot sin mor. Og teatersjef Johanna, som må bruke alle sine krefter på å redde tivoliet.   

 

Kristiania Magiske Tivolitheater en stor fortelling om en liten del av byen vår, om hvordan sorg og redsel påvirker oss, og om hvordan vi mennesker er sterkest sammen.

Urpremiere 2. november 2023 på Oslo Nye Hovedscenen

Se forestillingsprogram

Hør podkast – rollefiguren Luka forteller om livet i Kristiania i gamle dager

Hør podkast – teatersjef Runar Hodne samtaler med serieskaper Atle Knudsen og manusforfatter Kjetil Indregard

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.