Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

Hvem skal trøste Knøttet?

Spilleplan

NB: Avlyst t.o.m. 15. april grunnet Oslos koronarestriksjoner.


Lille Knøttet er sjenert og ensom. Selv om han møter andre, tør han ikke riktig vise at han fins, så man legger ikke merke til han. En dag finner Knøttet en flaskepost. Avsenderen er enda mindre og reddere enn han selv – og trenger hjelp. Knøttet bestemmer seg for å hjelpe. Gjennom å trå til for å hjelpe en annen, glemmer Knøttet sin egen usikkerhet og redsel. Når han tør å ta steget ut av ensomheten og synes, begynner også andre å legge merke til han.

Det som inspirerte Tove Jansson til å skrive den nå 60 år gamle bildebokklassikeren, var et brev hun mottok fra en gutt som kalte seg knøttet. Gutten fortalte at det var mange han beundret og gjerne ville møte, men han visste ikke hvordan, siden han alltid følte seg så utenfor og var redd for allting. Selv sa forfatteren om Hvem skal trøste Knøttet? at: «Det kunne jo være trøsterikt om det i barndommens bøker var noen som var enda mer skremt enn en selv. Og når et slikt Knøtt greier seg i boken, er det som om en selv har ordnet opp i det hele. Den handler om at akkurat når man er redd, kan man bli aldeles forferdelig modig».

Fortellingene til billedkunstner og forfatter Tove Jansson er kjent og elsket verden over og er oversatt til en rekke språk.

Premiere 16. april 2021 i Oslo Nye Trikkestallen

Scene:

Oslo Nye Trikkestallen, Torshovgt. 33

Billetter:

Pris på dagtid: kr. 120,- inkl. billettavgift. Barnehageansatte går gratis. Pris onsdag og lørdag: kr. 225,- inkl. bill.avg. Unummererte plasser. Begrenset antall publikummere grunnet smittevern.

Premieredato:

Premiere 16. april 2021

MEDVIRKENDE:
Sarah C. Sandberg, Knut Wiulsrød, Marianne Edvardsen, Suzanne Paalgard.

Regi: Bård Bjørknes
Scenografi: Christine Lohre
Dukkemaker: Kari Noreger
Musikk: Frida Ånnevik/ Andreas Stensland Løwe
Dramaturg: Ilene Sørbøe
Inspisient: Ragna Vik

HVEM SKAL TRØSTE KNØTTET?
av Tove Jansson
Bearbeidet av Bård Bjørknes