- Det er sjeldan eg ser figurteater som er så heilskapleg som det er her
Klassekampen
- et komplett og mangfoldig univers
Scenekunst.no

Lille Knøttet er sjenert og ensom. Selv om han møter andre, tør han ikke riktig vise at han fins, så man legger ikke merke til han. En dag finner Knøttet en flaskepost. Avsenderen er enda mindre og reddere enn han selv – og trenger hjelp. Knøttet bestemmer seg for å hjelpe. Gjennom å trå til for å hjelpe en annen, glemmer Knøttet sin egen usikkerhet og redsel. Når han tør å ta steget ut av ensomheten og synes, begynner også andre å legge merke til han.

Det som inspirerte Tove Jansson til å skrive den nå 60 år gamle bildebokklassikeren, var et brev hun mottok fra en gutt som kalte seg knøttet. Gutten fortalte at det var mange han beundret og gjerne ville møte, men han visste ikke hvordan, siden han alltid følte seg så utenfor og var redd for allting. Selv sa forfatteren om Hvem skal trøste Knøttet? at: «Det kunne jo være trøsterikt om det i barndommens bøker var noen som var enda mer skremt enn en selv. Og når et slikt Knøtt greier seg i boken, er det som om en selv har ordnet opp i det hele. Den handler om at akkurat når man er redd, kan man bli aldeles forferdelig modig».

Fortellingene til billedkunstner og forfatter Tove Jansson er kjent og elsket verden over og er oversatt til en rekke språk.

Regissør Bård Bjørknes, som også har regissert Gratulerer med dagen, Albert Åberg!, har sin spesialisering innen figur- og dukketeater fra teaterhøgskolen i Tsjekkia.

Nypremiere 2. september 2023 i Oslo Nye Trikkestallen

Tips til teatertur med barn

Oppgaver for barnehager

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.