5
- Teaterbragden «Heksejakt» på Oslo Nye Teater minner oss om at sannheten er en skjør skapning
Dagsavisen
- kan bli stående igjen som en av høstens mest virkningsfulle oppsetninger.
Subjekt
- en høyst severdig forestilling
Aftenposten
- Anders Baasmo står fjellstøtt som John Proctor
Scenekunst.no

Millers Heksejakt starter uskyldig nok: en gruppe unge kvinner danser i skogen. Kvinnene blir sett, og i frykt for konsekvensene i det strengt kristenpuritanske samfunnet, forteller de at de var besatt av djevelen. Dette fører raskt til massehysteri og snart begynner landsbyboerne å angi hverandre. John Proctor (Anders Baasmo) havner midt i denne maktkampen og må velge mellom å redde seg og sine eller kjempe for det han vet er sannheten.

Heksejakt er en brutal beskrivelse av hva som kan hende når massen bestemmer seg for en alternativ sannhet. For hva skjer når denne sannheten blir et politisk verktøy, et våpen styrt av begjær, hevnlyst og massesuggesjon? Millers drama viser hvordan samfunnsordenen balanserer på en knivsegg, hvor lett alt kan velte og hvordan alt starter med én liten løgn.

Arthur Miller skrev stykket i 1953 som en allegori over mccarthyismen, i en tid hvor USAs regjering bedrev sin egen heksejakt etter kommunister og kommunistiske sympatisører; en heksejakt som blant annet rammet Miller selv. Heksejakt regnes, med god grunn, som en av de store klassikerne i teaterhistorien.

Heksejakt er en grotesk, dramatisk, eventyrlig og musikalsk forestilling hvor 16 skuespillere sammen portretterer et samfunn som går i oppløsning. Med store deler av teamet bak Min briljante venninne på laget, presenterer Oslo Nye Teater med Heksejakt en storslått forestilling med en brennbar tematikk.

Premiere 9. september 2021 på Oslo Nye Hovedscenen

Bakgrunnsinformasjon om Arthur Miller og Heksejakt

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.