Romanen Frankenstein ble til da forfatter Mary Shelley besøkte poeten Lord Byron sommeren 1816. På grunn av en askesky etter et stort vulkanutbrudd var det dårlig vær hele den sommeren, så for å få tiden til å gå, inngikk de et veddemål om hvem som kunne skrive den beste skrekkhistorien. Mary Shelley vant.

Doktor Frankenstein er en ambisiøs vitenskapsmann som prøver å gi liv til et nytt menneske, sydd sammen av kroppsdeler fra avdøde personer. Da han lykkes, blir han sjokkert over hvor skrekkinngytende skaperverket hans har blitt og overlater det til seg selv. Alt monsteret ønsker seg, er anerkjennelse og kjærlighet, men på grunn av sitt skremmende utseende blir det utstøtt overalt.

Historien om Frankensteins monster blir i dag regnet som en av verdens beste romaner, og er med sin kombinasjon av relasjonelle problemstillinger, etiske spørsmål og skrekksjanger veldig godt egnet for scenen.

I instruktør Camilla Kold Andersens tolkning av Mary Shelleys klassiker, gås forholdet mellom Doktor Frankenstein og dennes monstrøse skaperverk nøyere etter i sømmene. Hvorfor ville doktor Frankenstein lage et nytt menneske? Hva skjer med doktoren i møte med eget skaperverk? Og er det nå egentlig så sikkert hvem av dem som er monsteret?

På Oslo Nye Centralteatret blir den verdenskjente horrorhistorien et intimt kammerspill hvor relasjonene og menneskets stadige higen etter det perfekte står i fokus.

Premiere Oslo Nye Centralteatret 8. november 2023

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.