Hvordan står det egentlig til med den norske kriminalomsorgen? Gjør vi oss fortjent til å bruke ordet omsorg om måten vi behandler de kriminelle på?

I Borgerteatrets andre forestilling FENGSELSFUGL, vil innsatte og ansatte ved norske fengsler fortelle om livet på innsiden av murene. Og en pårørende vil fortelle om livet på utsiden – uten en far. Hvilke valg har de innsatte tatt på sin vei som førte dem hit? Kunne samfunnet ha reddet dem før det gikk galt eller fortjener de å bli sperret inne? Og hva gjør det egentlig med et menneske å bli fratatt sin mest grunnleggende rett; nemlig friheten?

Det blir røverhistorier og solskinnsøyeblikk, sorgen over en tapt fremtid og lengselen etter et A4-liv, knuste drømmer og livsbejaende håp. Noen av dem som står på scenen sitter fortsatt inne, noen har vært ute noen år og forsøker å leve et normalt liv på utsiden og noen har Oslo Fengsel som arbeidsplass. Felles for dem alle er at de er osloborgere med noe på hjertet som de ønsker å dele. Og nettopp det er kjernen i Borgerteatret: At publikum skal få møte mennesker som lever i byen vår, men som vi kanskje ikke så ofte lytter til.

Ifølge ordboka er fengselsfugl et spøkefullt uttrykk for en person som har sittet i fengsel (flere ganger). Fengselsfugl inneholder et paradoks, da fengsel er en bygning som stenger mennesker inne – og fratar dem sin frihet, mens fugl er noe vi forbinder med å kunne fly – det vil si å være fri.

Forestillingen etterfølges av en kort samtale, hvor det blir anledning til å stille spørsmål til de medvirkende.

Regi: Ilene Sørbøe.

Borgerteatret er et ideelt drevet teater. Billettene til FENGSELSFUGL er gratis, men må bookes gjennom Ticketmaster.

Ekstraforestilling 21. september kl. 14 på Oslo Nye Teater

Urpremiere 25. mai 2024 på Oslo Nye Teater (hovedscenen).

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.