Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

Oslo Nyes venneforening

Arkiv

johannes-pris

Aud Schønemann-prisen 2016 til Johannes Joner

Fredag 11. november ble Aud Schønemann-prisen 2016 tildelt Oslo Nyes skuespiller Johannes Joner. Prisen tildeles av venneforeningen, og er en statuett av skulpturen som står utenfor Oslo Nyes hovedinngang, som viser Aud Schønemann i rollen som Lilly Hansen i Skulle det dukke opp flere lik, er det bare å ringe. Skulpturen er utført av billedhugger Nina Sundbye.

Årets jury har bestått av venneforeningens leder Bjørn-Erik Kragstad, Aud Schønemanns sønn Pål Pande-Rolfsen og teatersjef Kim Bjarke.

Om årets prisvinner sies det bl.a. at han har vist en eksepsjonell evne til å kommunisere med barn, både som programleder i NRKs serie Huset med det rare i fra 1990-tallet, og videre som Holm i Olsenbanden jr.-filmene, Lillegutt i Jul i Blåfjell både på TV og teater m.m.

I årenes løp har Johannes Joner medvirket i nærmere 50 oppsetninger ved Oslo Nye etter debuten samme sted i 1988. Nevnes kan bl.a. musikalen Crazy for You, Mysteriet Myrna Vep og Sound of Musvik – begge i samarbeid med Anders Hatlo, og de senere års roller som Dr. Bright i Fravær, som Doktor Proktor i Doktor Proktors tidsbadekar og sist i høstens Vrede av Joanna Murray-Smith på Centralteatret.

Selv sier den ydmyke prisvinneren at han kjente Aud godt og at «Det er hyggelig å ha med seg Aud hjem

Vi gratulerer Johannes Joner så mye med en velfortjent pris!

Prisvinnere:

  • 2016 Johannes Joner
  • 2015 Kari-Ann Grønsund
  • 2014 Eli Anne Linnestad
  • 2013 Birgitte Victoria Svendsen
  • 2012 Bartek Kaminski
  • 2011 Anders Hatlo
  • 2010 Helle Haugen
  • 2009 Jan Martin Johnsen

Foreningen Venner av Oslo Nye Teater:
Et medlemskap i foreningen skal primært være en økonomisk støtte, men dette er også et forum for en nærmere kontakt med teatret. Du vil få tilbud om billetter til redusert pris på teatrets scener, og et par ganger i året inviteres du eksklusivt til medlemsforestillinger, hvor du får muligheten til å treffe noen av ­teatrets skuespillere, regissører mfl. og får høre om teatrets planer og kommende repertoar m.m. Dette er alltid spennende og noe vi i venneforeningen setter stor pris på!

Venner av Oslo Nye Teaters formål er å stimulere og støtte virksomheten ved teatret. Vi søker å bidra til å ivareta tradisjoner og ikke minst de ­arkitektoniske kvalitetene ved Centralteatret, byens eldste teater i drift.

Ønsker du å bli medlem i vår hyggelige forening, kontakt

Elisabeth Vatne-Lund
Tlf. 412 27 878

[email protected]

Årskontingent kr. 400,-

Velkommen som medlem!

Se alle ›
Tilrettelagt av Solid Media Group