Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

The Humans

Spilleplan

The Humans

The Humans

NB: Flyttet til 2022.


Tony-belønnet stykke om kjernefamilien og hverdagsfrykt

For første gang i Norden presenterer vi The Humans fra 2015 av den amerikanske dramatikeren Stephen Karam. Stykket vant fire Tony-priser, blant annet «Best play, 2016».

The Humans handler om familien Blakes thanksgiving-middag i datteren Brigids falleferdige New York-leilighet; men like mye om hverdagsfrykten og den snikende fornemmelsen av undergang, som det moderne storbymennesket preges av.

Utad er familien en typisk kjernefamilie, bestående av far, mor, to døtre, bestemor og en svigersønn. De er glade i hverandre, de har sine tradisjoner, sine historier som alltid gjenfortelles til samme tid, de synger de samme sangene og erter hverandre kjærlig. Men som i mange nære relasjoner er det det subtile, usagte i familiens kommunikasjon som stikker dypest – understreket av en toetasjes scenografi hvor handlingen foregår parallelt over to plan. Publikum får være med på en enakters middag, spilt i reell tid, og når mørket faller på, avsløres hemmeligheter med konsekvenser som selv godviljen ikke kan overvinne.

The Humans blander på overraskende vis en realistisk familiemiddag med mystiske elementer av noe underliggende fatalt. Frykten for terror, naturkatastrofe, en pandemi…? Selv om byen New York med sin historikk og sine lyder spiller en stor rolle i forestillingen, kan tematikken i stykket plasseres mange steder.

New York Times kalte The Humans for «…en enorm oppdagelse, et stykke like empatisk som det er oppklarende, like underholdende som det er ærlig» og New York Magazine skrev at «Stykket er så morsomt at det gjør vondt, selv når det stikker deg i hjertet og skremmer vettet av deg».

Nordisk premiere på Oslo Nye Centralteatret flyttet til 2022

Scene:

Oslo Nye Centralteatret, Akersgata 38

Billetter:

Pris kr. 490,- inkl. billettavgift,-. Kun 100 plasser grunnet smittevernhensyn. NB: Billettluken på Centralteatret er stengt. Billetter må kjøpes på nett eller på billettkontoret i Rosenkrantzgt. 10 i åpningstiden.
Vanlige rabatter

Premieredato:

Flyttet til 2022 - ny dato kommer

I ROLLENE:
Erik Blake: Ingar Helge Gimle
Deirdre Blake: Birgitte Victoria Svendsen
Brigid Blake: Henriette Faye-Schjøll
Aimee Blake: Melina Tranulis
«Fammo» Blake: Marit Østbye
Richard Saad: Andreas Stoltenberg Granerud

Regi: Bjarte Hjelmeland
Scenografi: Gjermund Andresen
Musikk og lyddesign: Peter Baden
Lysdesign: Kristin Bredal
Kostymedesign: Marianne Forsberg
Maskeansvarlig: Ingfrid Vasset
Musikalsk assistanse og innstudering: Grete Pedersen
Rekvisitør: Ingrid Usta
Dramaturg: Marianne Sævig
Inspisient: Rebecca Lilleengen
Produksjonsmedarbeider: Christina Bjurholt

THE HUMANS
av Stephen Karam

Oversatt av Lars Berge

Teaterforlag: Nordiska ApS - København