Hodne overtar teatersjefstillingen etter Kim Bjarke, som takker for seg etter ni år i sjefsstolen.

Runar Hodne har vært aktiv som scenekunstner i 20 år og er godt kjent i det norske teatermiljøet. Han har iscenesatt 60 profesjonelle forestillinger ved ulike teaterinstitusjoner i Skandinavia, vært ansatt som husregissør ved Nationaltheatret fra 2005-09 og har vært professor og leder for regilinjen ved Teaterhøgskolen/KHiO siden 2016.

Det var 23 søkere til stillingen som teatersjef på Oslo Nye Teater. Et enstemmig ansettelsesutvalg innstilte Runar Hodne til stillingen og et samlet styre sluttet seg til dette.
– Oslo Nye Teater har ansatt den nye teatersjefen som praktisk talt hele teatret ønsket seg, sier styreleder Jan Erik Knarbakk.

Til Aftenposten sier Runar Hodne bl.a.:
«– At vi har fire scener, ser jeg som en styrke. Hvis Oslo Nye har tydelig profil som Oslos eget teater, så kan vi spille musikal, komedie og hele buketten av teater og samtidig bygge en sammenhengende identitet. Oslos befolkning fortjener sitt eget, urbane folketeater. Jeg vil bevise at Oslo Nye er hele Oslos teater. Alle i byen skal føle eierskap, sier regissør Runar Hodne.»

Runar Hodne er i dag ansatt som professor og utdanningsleder ved Den Danske Scenekunstskole (DDSKS) i København.

Runar Hodne tiltrer stillingen 1. januar 2023.

 

Foto: Lars Opstad.

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.