Skuespiller, instruktør og teaterleder. Har som skuespiller spilt en lang rekke roller, både klassiske og innen moderne dramatikk. Fra 1990 av har han virket som instruktør ved diverse danske teatre, samt for radio, TV m.m. Har iscenesatt Wagners Valkyrien i Trondheim og er i gang med å instruere Wagners Niebelungens Ring i Danmark, med samlet oppførelse i 2027. Wilton har vært teatersjef for Vendsyssel Teater (fra 1996), Odense Teater (fra 2000) og for Folketeatret (fra 2010). Han har skrevet og oversatt dramatikk, samt undervist ved teaterskoler og konservatorier. Er tildelt en rekke priser og legater, bl.a. for sceneversjonen av Lars von Triers Breaking the Waves. Er Ridder av Dannebrog 2010 og Ridder av førstegrad 2020, samt æreshåndverker av fødebyen Odense og er tildelt tittelen Årets Fynbo. Gjester nå Oslo Nye Teater for første gang.

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.