5
- store glimt av beksvart humor
Dagsavisen
- proppfull av humor
Scenekunst.no
- gode rolleprestasjonar
Dag og Tid

The Humans handler om familien Blakes thanksgiving-middag i datteren Brigids falleferdige New York-leilighet; men like mye om hverdagsfrykten og den snikende fornemmelsen av undergang, som det moderne storbymennesket preges av.

Utad er familien en typisk kjernefamilie, bestående av far, mor, to døtre, bestemor og en svigersønn. De er glade i hverandre, de har sine tradisjoner, sine historier som alltid gjenfortelles til samme tid, de synger de samme sangene og erter hverandre kjærlig. Men som i mange nære relasjoner er det det subtile, usagte i familiens kommunikasjon som stikker dypest – understreket av en toetasjes scenografi hvor handlingen foregår parallelt over to plan. Publikum får være med på en enakters middag, spilt i reell tid, og når mørket faller på, avsløres hemmeligheter med konsekvenser som selv godviljen ikke kan overvinne.

The Humans blander på overraskende vis en realistisk familiemiddag med mystiske elementer av noe underliggende fatalt. Frykten for terror, naturkatastrofe, en pandemi…? Selv om byen New York med sin historikk og sine lyder spiller en stor rolle i forestillingen, kan tematikken i stykket plasseres mange steder.

New York Times kalte The Humans for «…en enorm oppdagelse, et stykke like empatisk som det er oppklarende, like underholdende som det er ærlig» og New York Magazine skrev at «Stykket er så morsomt at det gjør vondt, selv når det stikker deg i hjertet og skremmer vettet av deg».

Nordisk premiere 9. november 2022 på Oslo Nye Centralteatret

Se program

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.