Året er 1999, Nelson Mandela går av som president, euroen blir introdusert for verden, Judy Dench vinner Oscar for filmen Shakespeare in Love, og Britney Spears er nummer 1 på billboardlista med Hit me baby one more time. Og i Tromsø sitter en tenåringsgutt på rommet sitt og drømmer seg bort til et helt annet sted.

Hvordan er det å være 14 år og bære på en hemmelighet? Og hvordan skal du klare å ta vare på lillebroren din når ingen tar vare på deg?

Superkid er en oppvekstskildring basert på skuespiller Kingsford Siayors egen historie, om året da han var 14 år. Manuset er utviklet av Siayor selv, i samarbeid med regissør Josette Bushell-Mingo og medregissør Cici Henriksen.

Forestillingen er et spark til et system som ikke funker. Men også en hyllest til de som stiller opp, når alle andre ser en annen vei.

Superkid vant Heddaprisen for beste ungdomsforestilling i 2022, og ble i tillegg nominert til beste mannlige hovedrolle og beste scenetekst.

Medvirkende:
Kingsford Siayor.
Regi: Josette Bushell-Mingo
Manus: Kingsford Siayor
Medregi: Cici Henriksen
Dramaturg og bearbeidelse: Kristofer Grønskag
Lysdesign og scenografi: Eirik Brenne Torsethaugen
Komponist: Peter Baden
Produsent/inspisient: Anja Kjærnli.

Forestillingen er produsert av SPKRBOX i samarbeid med National Black Theatre of Sweden og Nationaltheatret.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Oslo Kommune, Fond for utøvende kunstnere, Fritt Ord

Fotokreditering: Øyvind Eide

Spilles 25. oktober 2024 på Centralteatret

DET ÅPNE CENTRALTEATRET foregår i perioden fra 4. oktober til 9. november 2024. I over en måned vil ulike teaterkompanier, forestillinger og til og med andre scener i Oslo fylle Centralteatret. Dette er en unik mulighet til å oppleve byens rike kultur- og teaterliv i sin fulle bredde. Initiativet understreker Oslo Nye Teaters rolle som hele byens teater, og gir publikum sjansen til å oppleve et mangfold av Oslos uttrykk og historier. Bli med på festen!
VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.