5
- Funker latterlig godt
Aftenposten
- skuespillere i storform
Vårt Land

Den danske regissøren Kasper Wilton lover en rutsjebane av en forestilling når han skal fortolke Lars von Triers kultklassiker på teaterscenen. Den populære TV-serien om maktkampen mellom legene på Rikshospitalet, og kampen mellom vitenskapen og det overnaturlige, fortsetter å fenge. Nylig kom sesong 3, Riket Exodus til strålende kritikker.

I løpet av noen timer skal det historiske Centralteatret romme 65 ulike steder på Riket (Rikshospitalet) – så vel som 13 skuespillere, to lag med barn, en gruppe syngende losjebrødre, noen gjenferd og et vell av intriger, i en forestilling som er både en grøsser og en komedie. Riket har alt!

Skuespillerne fra Oslo Nyes ensemble slippes fri i høyt tempo sammen med Henrik Mestad, som gjester teatret i rollen som svensken Helmer.

Velkommen til en morsom og overdådig forestilling om livets uforgjengelighet, menn med store ego og kvinnene som må rydde opp etter dem.

NB: Vi gjør oppmerksom på at det benyttes blinkende lys i forestillingen.

Norgespremiere 15. mars 2023 på Oslo Nye Centralteatret

Se video: youtuber Victoria Skau Jakter spøkelser på hjemsøkt teater (intervju med Rikets skuespillere på Centralteatret)

Hør podkast: teatersjef Runar Hodne intervjuer regissør Kasper Wilton

Se forestillingsprogram

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.