- en sterk tekst spilt med overbevisning og entusiasme
Scenekunst.no
- like praktfull og burlesk som den er grotesk og kvalmende
Dagsavisen
- Regissør Ilene Sørbøe har en god hånd med tekst og personregi
Aftenposten

Tre enslige vaskekoner, Erna, Grete og Mariedl, sitter på Ernas overfylte kjøkken. De skravler og repeterer sine livshistorier. De befinner seg på bunnen av samfunnet, men drømmer seg vekk fra kjøkkenet til en fest blant de fine menneskene.
I fantasien kan alt skje, både det vulgære, det høyverdige og det blodige. Der er man fri fra betingelsene som ellers former ens liv. Kampen for å få ordet og virkeliggjøre sine fantasier tilspisser seg i takt med at det absurde eskalerer.

Vaskekonene bekrefter hverandres livsløgner i Werner Schwab (1958-94) sitt unike språk, som er både poetisk og grotesk. Den østerrikske dramatikeren og billedkunstneren rakk å skrive 16 teaterstykker før han døde som 35-åring. Schwabs provoserende tekster var i sin tid gjenstand for både anerkjennelse og fordømmelse. I dag regnes han blant de mest nyskapende europeiske dramatikerne etter andre verdenskrig.

NB: Vi gjør oppmerksom på at det benyttes strobelys , scenerøyk og urtesigaretter i forestillingen.

Premiere 2. september 2021 på Oslo Nye Centralteatret

Les om fenomenet Werner Schwab

Bakgrunnsinformasjon

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.