- dette albumet går utenpå det meste som er sunget og spilt om kjærlighet de siste 120 åra eller så
Terje Mosnes, Jazz i Norge, om albumet «Movies & Stories Like This» 2022
- Hun klarer å personifisere de mer dystre elementene i materialet på ypperlig vis, det er litt Billie og Dead Marilyn og Babylon Berlin om hverandre.
Audun Vinger, Jazznytt, Dølajazz 2023

Låtskriveren, sangeren og sceneartisten inviterer oss med på et musikalsk interrail til New York, Paris, New Orleans og til slutt Oslo, ved hjelp av både egne og andres låter i den brede jazzsjangeren. Med seg på scenen har hun et utvalg av sine glitrende medmusikanter, med nye konstellasjoner for hver kveld.

Asbjørnsen har gitt ut 13 kritikerroste album, og er blitt beskrevet som en blanding av Billie Holiday og Marilyn Monroe. Hun har også spilt store musikalroller, turnert med egne solo-show og figurert på TV i alt fra dirigentkonkurranse til spørreprogram, men det er musikken som ligger hjertet nærmest. På Teaterkjeller’n i vår får vi et nært og svingende møte med låtskriveren og musikeren Hilde Louise Asbjørnsen.

«Soundet er mykt som velur, deilig jazzy, slepent og behagelig. Det dufter av 50-tallets jazzklubber i New York og Paris. En perfekt balansert blanding av humor og melankoli i en innpakning så smakfull, så elegant og så behagelig at det en fryd.»
Rana.no, Vinterlysfestivalen 2023

«Hilde Louise er en artist i verdensklasse. Hun forteller historier med hode og hale, inderlige og ekte og egna til ettertanke – vi snakker lyrikk. Hadde hun bodd i New York hadde Broadway og de hippe jazzklubbene åpna dørene for lenge siden.»
Tor Hammerø, Nettavisen om «Don’t Stay For Breakfast»/ Kongsberg Jazz 2016

Dørene åpner 1 time før konserten.

  • 25. januar: «Til New York» med Anders Aarum (pi), Jens Fossum (b) og Hermund Nygård (tr)
  • 22. februar: «Til Paris» med Svein Erik Martisen (git), Anders Aarum (pi) og Jens Fossum (b)
  • 18. april: «Til New Orleans»  med Kåre Nymark jr. (trompet), Anders Aarum (pi), Jens Fossum (b) og Elias Tafjord (tr)
  • 16. mai: «Til Oslo» med Anders Aarum (pi)

Spilles i Teaterkjeller’n fra 25. januar 2024

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.