5
- En flatpakket suksess blir ikke morsommere
Dagsavisen
- Rett og slett et imponerende stykke arbeid
Klassekampen
- Det er ingen tvil – dette er gøy!
NRK
- Jeg kan ikke huske sist jeg lo så mye og så godt i en teatersal
Minerva
- Ypperlig ensemble
Aftenposten

En herlig kapitalistisk harselas

Etter et katastrofalt børskrakk gestalter en gruppe børsmeklere legenden om Ingvar Kamprads liv og gjerning. Beretningen om han og hans selskap IKEA, et av få ikke børsnoterte globale selskaper, gir dem mot og kraft.

I nesegrus beundring hyller de kapitalismens store sønn, som klarte det umulige; å bygge seg opp fra ingenting til å bli verdens rikeste og til å gjøre akronymet IKEA like verdenskjent og ursvensk som Pippi og Emil, Mankell og Bergman, Volvo, ABBA og kjøttboller.

Gjennom originalkomponert musikk i ulike genre fra salmer til jazz, fortelles det innlevende om entreprenørskap, produktutvikling, globalisering, børs og kapitalisme – og også om noen mørke sider. Men dette til tross, kapitalismen seirer. For som vi vet, den gode kapitalismen skal leve i all evighet.

Musikalen hadde urpremiere i Tyskland i 2009 (Das Wunder von Schweden). Sveitsisk-svenske Erik Gedeon og svenske Klas Abrahamsson står også bak teaterstykker som blant annet Evig ung og Min venn fascisten.

Musikalen Ingvar! – en musikalsk møbelsaga ble første gang presentert i mai 2019, på Oslo Nye Teaters egen MusikalLab –  et musikalsk laboratorium med høy showfaktor.

I samarbeid med Det Andre Teatret

Norgespremiere 26. november 2021 på Oslo Nye Centralteatret

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.