En gjeng børsmeklere spiller ut sitt epos om Sveriges store kapitalist, den visjonære IKEA-gründeren Ingvar Kamprad. I nesegrus beundring hyller de kapitalismens store sønn, som klarte det umulige. Å bygge seg opp fra ingenting til å bli verdens rikeste og til å gjøre akronymet IKEA like verdenskjent og ursvensk som Pippi og Emil, Mankell og Bergman, Volvo, ABBA og kjøttboller.

Gjennom originalkomponert musikk i ulike genre fra salmer til jazz, fortelles det innlevende om entreprenørskap, produktutvikling, globalisering, børs og kapitalisme – og også om noen mørke sider. Men dette til tross, kapitalismen seirer. For som vi vet, den gode kapitalismen skal leve i all evighet.

Musikalen hadde urpremiere i Tyskland i 2009 (Das Wunder von Schweden). Sveitsisk-svenske Erik Gedeon og svenske Klas Abrahamsson står også bak teaterstykker som blant annet Evig ung og Min venn fascisten.

Et samarbeidsprosjekt med Det Andre Teatret

Premiere Oslo Nye Centralteatret 5. november 2021

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.