To kvinner sitter fast i et sykehjemslandskap. De er på vakt, på jobb. De har dårlig tid, samtidig som tiden står stille.

De prøver å huske hvem som liker fire skiver agurk på leverposteien, og hvem som kun drikker nypete, den røde pakken. De ser på skrukkete hud, flass og tånegler som krøller seg som sneglehus. De ser på seg selv. De ser på den andre. Og lukta. Den lukta. Den forsvinner aldri.

I teaterforestillingen Iblant glemmer jeg at du er menneske utforsker Teater Hysteria krysningspunktet mellom rutiner og medmenneskelighet, og hva som kan skje når vi glemmer at mennesker er mennesker. Forestillingen er nyskrevet og tar utgangspunkt i intervjuer, research og egne erfaringer som ansatte på sykehjem.

“Kom igjen nå, sier jeg, ta den tiden du trenger, fortsetter jeg, det er viktig å ta medisiner. Også slår det meg; jeg har gitt tabletten til feil dame.”

Teater Hysteria er et nystartet teaterkompani som produserer scenekunst med fokus på å fortelle historier fra et kvinnelig perspektiv. Kompaniet jobber med nyskrevet dramatikk og er nysgjerrige på kollektive, medskapende prosesser. Teater Hysteria drives av Stine Hemmingsen og Martha Lubiana.

Medvirkende og kunstnerisk team:
Idé/konsept/medvirkende: Stine Hemmingsen og Martha Lubiana
Dramatiker: Tonje Dreyer Sellevoll
Scenograf: Vega Drake Carlsson
Komponist: Lisa Skoglund
Lysdesign: Ruben Westerli
Grafisk design: Santihoff

Prosjektet er støttet av:
Norsk Kulturfond – SPENN – Fond for utøvende kunstnere – Fritt Ord – Bergesenstiftelsen – Tromsø Kommune – Fond for frilansere – RadArt – Troms og Finnmark Fylkeskommune – TONO – Det Norske Komponistfond – Komponistenes Vederlagsfond

Samarbeidspartnere:
Rådstua Teaterhus – Oslo Nye Teaterkjeller’n – Kloden Teater.

Dørene åpner 1 time før forestillingsstart.

Spilles 14. -15. mai 2024 i Teaterkjeller’n

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.