- Selome Emnetu og Mari Hauge Einbu utgjør et supert tospann
Morgenbladet
TEATER: «Hvem er Ernest?» av Oscar Wilde i Runar Hodnes regi på Central­teatret: - Jeg har akkurat fått øynene opp for det som må være Oslos mest intime teater- scene, og for første gang på mange år lo jeg høyt under en forestilling.
"Mine kulturtips" (Nils Bech), Aftenposten
- utmerket komediespill
Morgenbladet

To venner og levemenn har diktet opp hvert sitt alter ego for å kunne leve ut sine dekadente sider. Når de begge blir forelsket i hver sin (tilsynelatende) dydige kvinne, kolliderer alter egoene deres med hverandre.

Hvem er Ernest er et dypt kritisk portrett av viktoriatidens dobbeltmoral. Hva skjer når man beriker seg på den allmenne moral, når lyster og behov blir fremstilt som alminnelig skikk og bruk, og når samfunnets regler for adferd åpner for dobbeltspill og dobbeltmoral?

De to hovedkarakterene, Algy og Jack, har et nokså betenkelig kvinnesyn. I denne tolkningen av Oscar Wildes dekadente forviklingskomedie, besettes mannsrollene av kvinner og vice versa. Hva skjer med vår forståelse av stykket når mennenes replikker blir fremført av kvinner?

Det er Oslo Nyes teatersjef Runar Hodne som har regien på Wildes velkjente komedie. Oscar Wilde var en eksentrisk og dekadent dandy. Han er den eneste i England som noensinne er straffedømt for å være homofil. Wilde ble knust av dommen og fengselsstraffen han fikk for å være den han var. Han forlot Storbritannia for godt. Få år etter premieren på Hvem er Ernest, døde han i Paris.

Storheten til Oscar Wilde springer ut av det omfanget og den risiko han løp for frihetskampen han selv dessverre ikke fikk se resultatet av. Exit Oscar Wilde!

Premiere 31. august 2023 på Oslo Nye Centralteatret

Se forestillingsprogram

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.