To venner og levemenn har diktet opp hvert sitt alter ego for å kunne leve ut sine dekadente sider. Når de begge blir forelsket i hver sin (tilsynelatende) dydige kvinne, kolliderer alter egoene deres med hverandre.

Hvem er Ernest er et dypt kritisk portrett av viktoriatidens dobbeltmoral. Hva skjer når man beriker seg på den allmenne moral, når lyster og behov blir fremstilt som alminnelig skikk og bruk, og når samfunnets regler for adferd åpner for dobbeltspill og dobbeltmoral?

De to hovedkarakterene, Algy og Jack, har et nokså betenkelig kvinnesyn. I denne tolkningen av Oscar Wildes dekadente forviklingskomedie, besettes mannsrollene av kvinner og vice versa. Hva skjer med vår forståelse av stykket når mennenes replikker blir fremført av kvinner?

Oscar Wilde var en eksentrisk og dekadent dandy. Han er den eneste i England som noensinne er straffedømt for å være homofil. Wilde ble knust av dommen og fengselsstraffen han fikk for å være den han var. Dette gjorde ham desillusjonert og førte ham inn i rusmisbruk. Han døde bare noen år etter premieren på Hvem er Ernest.

Storheten til Oscar Wilde springer ut av det omfanget og den risiko han løp for frihetskampen han selv dessverre ikke fikk se resultatet av. Exit Oscar Wilde!

Premiere 31. august 2023 på Oslo Nye Centralteatret

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.