- Modou Bah og Mari Dahl Sæther imponerer
Vårt Land
- Fine skuespillerprestasjoner
Scenekunst.no
- trofast og treffende
Klassekampen
- skuespillerne er virkelig gode
Morgenbladet

Vi befinner oss i familien Wingfields trange leilighet i St. Louis, hvor den unge mannen Tom forsørger sin eksentriske mor Amanda og sin sårbare søster Laura. Faren har forlengst forlatt dem. Tom mistrives i jobben på skotøylageret og lengter etter å starte sitt eget liv. Amanda er en kvinne hvis skjønnhet en gang var blendende, men som nå lever på minnene om sin storhetstid. Laura gjemmer seg fra omverden blant glassfigurene sine. Den lille familiens medlemmer flykter på hvert sitt vis fra virkeligheten og fra hverandre. For akkurat som glass, er Wingfield-familien skjør og i ferd med å knuse.

Glassmenasjeriet fra 1944 er et av Tennessee Williams’ mest spilte teaterstykker og regnes også for å være hans mest selvbiografiske. Stykket foregår i Toms erindring og leker med forholdet mellom realisme og fantasi. Som Williams beskriver det: «Erindringen tillater seg alltid en viss poetisk frihet. Enkelte detaljer blir sjaltet ut, andre blir overdimensjonert, alt etter deres følelsesmessige verdi, for erindringen sitter hovedsaklig i hjertet.»

Det er andre gang Oslo Nye Teater setter opp klassikeren Glassmenasjeriet. Første gang var i 1986, med Kjersti Holmen som Laura.

NB: Vi gjør oppmerksom på at det benyttes blinkende lys, scenerøyk og urtesigaretter i forestillingen.

Premiere 9. februar 2022 på Oslo Nye Centralteatret

Program Glassmenasjeriet

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.