5
- Musikken har hovedrollen
Aftenposten
- De beste numrene slår gnister så vel innholdsmessig som i utførelse.
Dagsavisen
- På Oslo Nye blir Natalie Bjerke Roland forestillingens naturlige midtpunkt i rollen som Evita, og vår anmelder er begeistret.
Vårt Land
- Oslo Nye Teater har greid å gjøre rockeoperaen til en svært så medrivende opplevelse
Norsk Shakespearetidsskrift
- Hver og én, og sammen som en «folkets organisme», stråler ensemblet av både håndverk og kunstnerisk dyktighet.
Scenekunst.no
- «Evita» er verdt å få med seg
Subjekt

Musikalen EVITA har i årtier gått sin seiersgang verden over. 21. mars hadde denne mesterlig gjennomkomponerte musikalen for første gang premiere på Oslo Nye Teater, med strålende anmeldelser.

Musikalen EVITA forteller den fengslende historien om argentinske Eva Perón (1919-52), som steg opp fra den fattige underklassen og ble landets feirede førstedame, gift med president Juan Perón. Født i fattigdom og med en skuespillerkarriere som utgangspunkt ble hun en innflytelsesrik politiker, aktivist og filantrop. Elsket av folket, men også en mektig folkeforfører gjennom ekteskapet sitt, og med et spesielt talent for egenpromotering.

Hva er historie og hva er myte? Evita var en kvinne omgitt av myter og hvem kan egentlig fortelle hennes historie? Kan man stole på hennes egen versjon eller er det folkemassenes stemmer som styrer begivenhetenes gang? I en politisk periode hvor de som har makten i dag kan bli styrtet i morgen, bør både folket og politikerne være forsiktige med myter, overdrivelser og forherligelser. «Åh, for et sirkus! Åh for et show!»

Musikken og sangtekstene til EVITA, som inkluderer den ikoniske Don’t Cry for Me Argentina, er skapt av de prisbelønte musikallegendene Tim Rice og Andrew Lloyd Webber, som sammen også står bak bl.a. Jesus Christ Superstar og Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

EVITA er en samproduksjon med Aarhus Teater og hadde brakpremiere i Århus våren 2023, med flotte anmeldelser og høye terningkast. Flere av de kreative kreftene bak Århus-oppsetningen er de samme på Oslo Nye Teater:
regi Sara Cronberg, koreografi Melker Sörensen, scenografi og kostymedesign Franciska Zahle og lysdesign Mathias Hersland. Kapellmester er Simon Revholt.

I den ikoniske tittelrollen som Evita er det en glede å introdusere Natalie Bjerke Roland, som er åremålsansatt ved Oslo Nye og som vil være kjent for TV-seere gjennom bl.a. hovedrollen Ada i TV 2-serien Fling, Rådebank m.m. I rollen som Che finner vi Kim Helge Strømmen, som bl.a. har medvirket i vår Så som i himmelen, og rollen som Juan Perón besettes av Sindre Postholm, som har medvirket i diverse musikaler m.m. ved Oslo Nye og nå er del av teatrets ensemble.

Velkommen til EVITA!

Premiere 21. mars 2024 på Oslo Nye Teater

Se forestillingsprogram

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.