- Therese Willstedt har iscenesatt en strålende versjon av Ibsens «En folkefiende»
Norsk Shakespearetidsskift
- tankevekkende og engasjerende fortelling om politisk engasjement, maktspill, kvinnekamp, radikalisering og hva som former et demokrati. Med en absolutt lysende, rasende Ingvild Holthe Bygdnes i front.
Dagbladet
- En ammende doktor Stockmann gir nytt liv til Ibsens folkefiende
Vårt Land
- glitrende teater om et individ som kjemper for sannheten.
Minerva
- en forestilling det er verdt å få med seg
Scenekunst.no
- en ny vind blåser ved Oslo Nye Teater
NRK

Doktor Stockmann oppdager at vannet i fødebyens kurbad er forurenset og at det gjør folk syke. I kampen for å få sannheten på bordet, innser doktoren at det ikke bare er vannet som er giftig i den lille byen. Når det viser seg at utgiftene for å få renset kurbadet må komme fra skattebetalernes lommer, blir motstanden massiv.

En folkefiende er en politisk thriller, der demokratiets grunnidé blir satt på prøve. For hva skjer når våre intensjoner om å handle for et felles beste, kolliderer med våre egeninteresser?

I den svenske regissøren Therese Willstedt sin moderne iscenesettelse av En folkefiende, spilles Doktor Stockmann av en ammende kvinne. Hva gjør det med vår forståelse av karakteren?

Maktkamp blir også kjønnskamp, når Katrine Stockmann blir møtt med fordommer og sladder. Burde hun ikke bry seg mer om sin rolle som mor enn som engasjert samfunnsborger?

Premiere 8. juni 2023 på Oslo Nye Hovedscenen

Se forestillingsprogram

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.