Doktor Stockmann oppdager at vannet i fødebyens kurbad er forurenset og at det gjør folk syke. I kampen for å få sannheten på bordet, innser doktoren at det ikke bare er vannet som er giftig i den lille byen. Når det viser seg at utgiftene for å få renset kurbadet må komme fra skattebetalernes lommer, blir motstanden massiv.

En folkefiende er en politisk thriller, der demokratiets grunnidé blir satt på prøve. For hva skjer når våre intensjoner om å handle for et felles beste, kolliderer med våre egeninteresser?

I den svenske regissøren Therese Willstedts moderne iscenesettelse av En folkefiende, spilles Doktor Stockmann av en ammende kvinne. Hva gjør det med vår forståelse av karakteren?

Maktkamp blir også kjønnskamp, når Katrine Stockmann blir møtt med fordommer og sladder. Burde hun ikke bry seg mer om sin rolle som mor enn som engasjert samfunnsborger? Og hvor tilregnelig er hun egentlig, hun som er i ammetåka?

Premiere 8. juni 2023 på Oslo Nye Hovedscenen

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.