ELEFANTMANNEN tar utgangspunkt i viktoriatidens England, der doktor Frederick Treves blir fascinert av elefantmannen og tar ham med til sykehuset for å undersøke ham. Her blir elefantmannen gjenstand for stor oppmerksomhet, både blant menneskene på sykehuset og i det celebre selskap. Alle ser ham som deform, men kan man tro på det man ser?

Forestillingen skildrer elefantmannens møte med omverdenen, og dens syn på et menneske som ikke ligner den selv. Samtidig debatterer forestillingen hvordan den hvite mann gjennom århundrer har dehumanisert alle som ikke ligner ham selv. Opplev en verden hvor alle kjemper om elefantmannens utseende til egen vinning og makt, og om en manns kamp for å bryte seg fri.

ELEFANTMANNEN er kjent gjennom bøker som The Elephant Man and Other Reminiscences av sir Frederick Treves og The Elephant Man: A study of human Dignity av Ashley Montagu. I 1980 ble fortellingen til en spillefilm av David Lynch.

Regien er ved Sargun Oshana og tittelrollen spilles av Oscar Jean. Begge gjester Oslo Nye Teater for første gang.

Premiere 28. august 2024 på Centralteatret

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.