Den nådeløse kong Shahryar hevner sin første kones utroskap med å hver natt ekte en ny jomfru som han dreper ved daggry. Da vesirens datter Scheherazade beordres til å bli kongens neste kone, legger hun en plan for å stoppe kongens morderiske trang og redde seg selv, sine medsøstre og sitt folk. Hver natt forteller hun ham en ny historie, som er så god at han venter med å halshugge henne til han har hørt fortsettelsen. Slik forteller Scheherazade natt etter natt en ny fortelling, som flettes i hverandre i en lang labyrintisk vandring. Hun overvinner kongens hevntrang og halshuggingen oppheves.

1001 natt er en av verdenshistoriens mest kjente verk, en 4500 siders samling nedskrevne muntlige fortellinger fra Midtøsten fra så langt tilbake som 700 f.Kr. Mange av historiene kretser rundt seksualitet, kjærlighet og erotikk, samt vold og maktmisbruk, fortalt direkte eller via snirklete sideveier. Man vet aldri helt hvor den ene fortellingen begynner og den andre slutter.

1001 natt er et av få verk som den vestlige verden deler med den arabiske og som derfor ligger i vår felles kulturelle bevissthet. Rammefortellingen om den unge Scheherazade som hver natt forteller en ny historie til kongen for å overleve, er en demonstrasjon av fortellingens og ordets makt og et dypdykk ned i den store orientalske fortellerkisten.

Passer for: ungdom og voksne

Premiere 6. september 2022 på Oslo Nye Centralteatret

Program 1001 natt

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.