På et omreisende turnéteater i England under 2. verdenskrig, utspiller det seg et større drama i  kulissene enn det som utfolder seg på scenen.

Sir, en aldrende og sliten skuespiller, som har hatt et illebefinnende, forbereder seg til tittelrollen som Kong Lear. Norman, hans påkleder gjennom mange år, tar vare på ham både fysisk og emosjonelt, til tross for Sirs skrantende helse og ustabile psyke. Norman forblir ved hans side som tjener, pleier og fortrolig, og Sir er på sin side helt avhengig av han. Norman har ofret eget liv for å tjene Sir og man aner en kommende krise.

Teaterstykket utforsker temaer som aldring, lojalitet, avhengighet og den intense dedikasjonen som kreves for å opprettholde en karriere i teatret, spesielt i lys av krigens påkjenninger. Påklederen er også en melankolsk refleksjon over teatrets forgjengelighet og kunstnernes kamp for å opprettholde verdigheten i møte med personlig og profesjonelt forfall.

Stykkets rike karakterer, dype menneskelige innsikt og sterke emosjonelle dybde, gir et rørende – og tragikomisk – innblikk i livet bak scenen.

Regi: Hans Henriksen

Premiere 29. januar 2025 på Oslo Nye Teater

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.