Det er lett å glemme at Bigbang er en trio, at alt man hører og ser kommer fra kun tre musikere. Der de aller fleste rockeband trenger fire eller gjerne fem medlemmer for å holde skuta flytende, lener den klassiske trioen seg på musikalsk dyktighet, dynamikk og multitasking. Bass, trommer og en gitar, det er det mest krevende men kanskje også det edleste bandformatet. Når det funker så kan det bli magisk, se bare på Cream, Nirvana eller The Jimi Hendrix Experience. Med Bigbang funker det.

Olaf, Niko og Øystein er ikke bandets første besetning, men det er utvilsomt denne konstellasjonen som har definert dem. Olaf Olsen, lett gjenkjennelig bak trommene og en ettertraktet bidragsyter for andre når han ikke er på veien med Bigbang. Glem heller ikke at han er en av to Olsens i bandprosjektet til sin bror (Todd) Terje. Nikolai Hængsle, også en travel mann, både som bassist par excellence og som musikkprodusent. Fast inventar i Elephant9 og svært sentral i det glimrende prosjektet Band of Gold.

Som bandets vokalist, gitarist og låtskriver er Øystein Greni en tydelig frontmann og eneste konstante medlem siden starten. Øystein vokste opp i et hjem med en stor platesamling og en far som også var (er) musiker. Han var med på bandøvelser fra før han kunne snakke, musikken ligger i blodet.

Fjorårets album Le Californie ble til gjennom Covid-19 og full nedstenging. Låtene på albumet oser av (sam)spilleglede og unike gitarriff som har blitt finslipt gjennom den lange og ufrivillige ventetiden. Festivalsesongen 2023 ble kronet av opptreden på Øyafestivalen der Bigbang virkelig demonstrerte hvilken unik kraft de er på en scene, til panegyrisk respons fra publikum og presse.

«Bigbang er en skatt, en urkraft i norsk rocks samtid som i sine beste stunder trekker med seg store folkemengder på pur energi og publikumsappell (…) Det er rett og slett noe av det beste vi har sett av Bigbang noensinne.»(Dagsavisen om konserten på Øyafestivalen 12. august, terningkast 6).

Medvirkende:
Øystein Greni, Olaf Olsen og Andreas Rukan.

Dørene åpner kl. 18.30
Konserten starter kl. 19

NB: Konsertbillettene er GRATIS, men må bookes via Ticketmaster (inntil 2 billetter per bestilling).

28. september 2024 på Oslo Nye Teater (hovedscenen)

Konserten er del av oslofesten 28. september

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.