Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

20. november

Spilleplan

Basert på skoleskytingen i Emsdetten

Den 20. november 2006 skjøt Sebastian Bosse ned både elever og ansatte på sin tidligere skole. Deretter tok han sitt eget liv. Alle overlevde unntatt Sebastian.

Forestillingen er basert på dagboksnotatene, videomaterialet og manifestet som Sebastian etterlot seg. Den gir et unikt innblikk i verdenssynet og hverdagen til en desperat attenåring som befinner seg på utsiden av fellesskapet. Omfattende mobbing, smertefull ensomhet og voldelige dataspill er en kombinasjon som får store konsekvenser.

20. november utfordrer vår empati og visker ut skillet mellom fiksjon og virkelighet. Skoleskytingen ble utført av Sebastian, men kan vi fraskrive oss alt ansvar? Hva forteller handlingen hans oss om vårt samfunn, vårt skolesystem og vår evne til å se hverandre før det er for sent?

Norgespremiere 20. november 2020 i Oslo Nye Teaterkjeller’n

Smittevern

Scene:

Teaterkjeller’n

Billetter:

Pris kr. 150,- inkl. billettavgift. Unummererte plasser. Kun 24 plasser grunnet smittevern. Billettluken på Centralteatret er stengt. Billetter må kjøpes på nett eller på billettkontoret i Rosenkrantzgt. 10 i åpningstiden.

Premieredato:

Norgespremiere 20. november 2020

20. NOVEMBER
av Lars Norén
Oversatt av Ilene Sørbøe

MEDVIRKENDE:
Tarjei Sandvik Moe

Regi: Ilene Sørbøe
Video, scenografi og lysdesign: Oscar Udbye
Lyd: Audun Melbye