Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

20. november

Spilleplan

NB: Avlyst t.o.m. 15. april grunnet Oslos koronarestriksjoner.


En forestilling med Tarjei Sandvik Moe basert på skoleskytingen i Emsdetten

Den 20. november 2006 skjøt Sebastian Bosse ned både elever og ansatte på sin tidligere videregående skole. Deretter tok han sitt eget liv. Alle overlevde unntatt Sebastian.

Forestillingen er basert på dagboksnotatene, videomaterialet og manifestet som Sebastian etterlot seg. Den gir et unikt innblikk i verdenssynet og hverdagen til en desperat ung mann som befinner seg på utsiden av fellesskapet. Omfattende mobbing, ensomhet og endeløse døgn på det mørke nettet er en kombinasjon som får store konsekvenser.

20. november utfordrer vår empati og visker ut skillet mellom fiksjon og virkelighet. Et skille som for lengst har opphørt hos Sebastian, som ser på seg selv som både bøddel og offer, en helt og en loser, en soldat og en engel. Hans kamp for å overvinne sitt indre fragmenterte selvbilde og overbevise seg selv om at hans handling er berettiget, utspiller seg foran publikum.
Skoleskytingen ble utført av Sebastian, men kan vi fraskrive oss alt ansvar? Hva forteller handlingen hans oss om vårt samfunn, vårt skolesystem og vår evne til å se hverandre før det er for sent?

Norgespremiere 23. april 2021 i Oslo Nye Teaterkjeller’n

Smittevern

Scene:

Teaterkjeller’n

Billetter:

Pris kr. 150,- inkl. billettavgift. Unummererte plasser. Begrenset antall publikummere grunnet smittevern. NB: Billettluken på Centralteatret er stengt. Billetter må kjøpes på nett eller på billettkontoret i Rosenkrantzgt. 10 i åpningstiden.

Premieredato:

Norgespremiere 23. april 2021

MEDVIRKENDE:
Tarjei Sandvik Moe

Regi: Ilene Sørbøe
Video, scenografi og lysdesign: Oscar Udbye
Lyd: Audun Melbye

20. NOVEMBER
av Lars Norén
Oversatt av Ilene Sørbøe