Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

To med Taube – Klevstrand & Skaslien

Spilleplan

Det begynner å likne et liv, heter det i ei vise et sted. I tilfellet Lars Klevstrand og Kjetil Skaslien dreier det seg om et langt samliv i sang og spill – vi hadde nesten sagt – selvfølgelig. De to har kampert sammen musikalsk i så mange år at ingen av dem husker når det startet. Det var i starten all slags viser, etterhvert i samklang med Kari Svendsen og Steinar Ofsdal i gruppa Gatesangerne. Den lever ennå etter tretti år.
Det skal sies at Kjetil maste noen år på Lars før sistnevnte kastet seg uti det Taube’ske univers. Flere knapper måtte trykkes på, blant annet fra Festspillene i Nord-Norge i 1990 før sangeren ble fortrolig med tanken på å tolke den svenske skalden. Det var jo det: Taube var svensk, og svensk skulle ikke Lars bedrive.
Men Kjetil fikk rett: noen hevder at Lars stemme, gitar og lynne passer utmerket til å formidle dette svære viseverket. Og Kjetil følger ham som en klegg med knapper, belg og iblant glansbilder! Han har vel egentlig holdt på med Taubemelodier så lenge han kan huske, med sin spellemannsbakgrunn fra Finnskogen, både på svensk og norsk side.
Sangeren og trekkspilleren dro til Evert Taubes barndomsby Vinga fyr utenfor Göteborg i 2001 for å spille inn en CD med Taubes viser fra Ligurien og Bohuslän, som i sin tur førte til en NRK TVproduksjon fra øya, sendt både i Norge og Sverige. Samme år mottok Lars Taubestipendiet fra den svenske opphavsorganisasjonen SKAP.
Så skal det føyes til at Lars i 15 år har dypdykket i Taubes verk gjennom sitt engasjement i den årlige sommerproduksjonen i Engelsviken ved Fredrikstad. Der blir svenskens verk vridd og vendt på og nytolket så det står etter.
Nå er det atter tid for Taube med de to ringrevene Klevstrand & Skaslien. De har mye å øse av, og øsekaret er stort og mangfoldig! En knallsterk duo som kjenner hverandre til fingerspissene, og det blir både følsomt, gøyalt og til tider virtuost…

Spilles i Oslo Nye Teaterkjeller’n fra 16. oktober 2019

Scene:

Teaterkjeller’n

Billetter:

Pris kr. 375,- inkl. billettavgift. Unummererte plasser.
Vanlige rabatter

Varighet:

Ca. 1 time og 50 minutter inkl. pause.

Premieredato:

Spilles fra 16. oktober 2019

Et gjestespill
TO MED TAUBE: KLEVSTRAND & SKASLIEN

MEDVIRKENDE:
Lars Klevstrand og Kjetil Skaslien.

Tilrettelagt av Solid Media Group