Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

Kvartett

Spilleplan

Jeg elsker deg, men hvis jeg gir meg hen til deg, vil du da ødelegge meg?

I en tid der seksualitet er et maktmiddel og sårbarhet er et svakhetstegn, spiller de tidligere elskerne Merteuil og Valmont sitt siste rollespill. Begjær og makt er hovedingrediensene, men karakterenes saftige formuleringer med seksuelle undertoner og overraskende ordspill dissekerer også vår gudstro, filosoferer rundt forholdet mellom kropp og sjel, og avslører mekanismene som styrer menneskets viktigste spill. Det som er på liv og død. Det som handler om kjærligheten.

Den tyske forfatteren Heiner Müllers teaterstykke Kvartett fra 1980 er basert på Laclos brevroman Farlige forbindelser. Müllers eneste sceneanvisning er kryptisk: «Tid/rom: i en salong før den franske revolusjon/bunker etter 3. verdenskrig.» I denne oppsetningen spiller Merteuil og Valmont sine roller backstage i Centralteatrets vakre, gamle skuespillerfoajé. Rommet der mennesker har maskert seg og latt maskene falle siden 1826.

Premiere 3. august 2019 i skuespillerfoajeen på Oslo Nye Centralteatret

 

Scene:

Oslo Nye Centralteatret, Akersgata 38

Billetter:

Pris kr. 220,- inkl. billettavgift. Forestillingen spilles i skuespillerfoajeen på Centralteatret. Unummererte plasser. NB: Kun 25 plasser per forestilling.

Varighet:

Ca. 1 time

Premieredato:

Premiere 3. august 2019

MEDVIRKENDE:
Ivar Furre Aam og Marte Germaine Christensen.

Regi: Ilene Sørbøe
Lyd- og lysdesign: Thomas Gallagher
Foto: Ida Gøytil.

KVARTETT
av Heiner Müller
Oversatt av Preben Faye-Schjøll

Columbine Forlag

Støttet av Norsk kulturråd

Tilrettelagt av Solid Media Group