Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

Kjernefamilie og hverdagsfrykt

Arkiv

Pressemelding
Oslo Nye Teater
18.11.2020
Informasjonssjef Margareta Magnus Myhre
[email protected]
Mobil: 95 21 62 34

Kjernefamilie og hverdagsfrykt

Familien Blake er en typisk kjernefamilie, bestående av far, mor, to døtre, bestemor og en svigersønn. De er glade i hverandre, de har sine tradisjoner, sine historier som alltid gjenfortelles til samme tid, de synger de samme sangene og erter hverandre kjærlig. Men som i mange nære relasjoner er det det subtile, usagte i familiens kommunikasjon som stikker dypest.
I The Humans er familien samlet på thanksgiving-middag i datteren Brigids falleferdige New York-leilighet. Stykket spilles i en toetasjes scenografi hvor handlingen foregår parallelt over to plan og hvor publikum får være med på en enakters middag, spilt i reell tid. Når mørket faller på, avsløres hemmeligheter med konsekvenser som selv godviljen ikke kan overvinne.

The Humans handler om kjernefamilien, men like mye om hverdagsfrykten og den snikende fornemmelsen av undergang, som det moderne storbymennesket preges av. Her blandes på overraskende vis en realistisk familiemiddag med mystiske elementer av noe underliggende fatalt. Frykten for terror, naturkatastrofe, en pandemi. Selv om byen New York med sin historikk og sine lyder spiller en stor rolle i forestillingen, kan tematikken i stykket plasseres mange steder.

Ingar Helge Gimle spiller rollen som familiens overhode Erik Blake, og Birgitte Victoria Svendsen hans kone Deirdre. Marit Østby er den lett demente bestemoren i rullestol og Henriette Faye-Schjøll er datteren Brigid og Andreas Stoltenberg Granerud hennes samboer Richard. Den nylig fraskilte søsteren Aimee Blake spilles av Melina Tranulis.

Regi er ved Bjarte Hjelmeland, scenografi er ved Gjermund Andresen og lyddesigner er Peter Baden. Lysdesign er ved Kristin Bredal.

The Humans er skrevet av den amerikanske dramatikeren Stephen Karam i 2015 og har vunnet fire Tony-priser, blant annet for «Best play, 2016».

New York Times kalte The Humans for «…en enorm oppdagelse, et stykke like empatisk som det er oppklarende, like underholdende som det er ærlig» og New York Magazine skrev at «Stykket er så morsomt at det gjør vondt, selv når det stikker deg i hjertet og skremmer vettet av deg».

The Humans har premiere på Centralteatret 22.januar 2021.

Forestillingsside og bilder fra leseprøven: https://oslonye.no/the-humans/

Pressebilder: https://oslonye.no/pressesenter/

Se alle ›

Oslo Nye Teater tilbakekaller alle permitterte ansatte - 4. juni 2020

Les hele saken ›

Premiere på lytteteatret Til ettertiden (sammen hver for seg) på Oslo Nye Teaters digitale flater 30. april kl. 12 - 22. april 2020

Les hele saken ›

Oslo Nye Teater varsler om permitteringer i 80 prosent - 30. mars 2020

Les hele saken ›

Pressemelding Girls & Boys – norgespremiere 19. mars - 6. mars 2020

Les hele saken ›

PRESSEVISNING PÅ MUSIKALEN SÅ SOM I HIMMELEN torsd. 23. januar kl. 11.30 - 21. januar 2020

Les hele saken ›

PRESSEVISNING på Gymnaslærer Pedersen torsdag 14. november 2019 - 13. november 2019

Les hele saken ›

PRESSELANSERING: Offentliggjøring av Heddanominasjonene - 1. juni 2018

Les hele saken ›

Pressevisning 8. november: VEPSEN av Morgan Lloyd Malcolm - 6. november 2017

Les hele saken ›

Temalunsj 10. jan. 2017: Sosial kontroll, tvang og vold - 11. januar 2017

Les hele saken ›

Pressevisning på Mummitrollet og det usynlige barnet - 3. februar 2015

Les hele saken ›

Oslo musikk og kulturskole spiller på Centralteatret - 20. juni 2014

Les hele saken ›