Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

Hamlet: om de medvirkende

Arkiv

Aksel Hennie, Hamlet
er skuespillerutdannet ved Statens Teaterhøgskole. Har medvirket i sentrale roller i bl.a. Flammefjes og Lomman full av stein (Teatret Vårt), Svart mjølk og Kaos er granne med Gud (Det Norske Teatret) og Tanghost (POS Theatre Company). Har spilt i en rekke filmer; bl.a. 1732 Høtten, Fort forover, Jonny Vang (Amanda for Årets mannlige skuespiller), Ulvesommer, Buddy, Den som frykter ulven og Hawaii,Oslo. Skrev filmmanuset, regisserte og spilte hovedrollen i Uno (Amanda for Beste regi). Har tidligere gjestet oss i Kvinnen som giftet seg med en kalkun.

Kyrre Haugen Sydness, Claudius
er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Har vært tilknyttet Rogaland Teater (bl.a. Peer i Peer Gynt, Astrov i Onkel Vanja, monologen Voluspå, Kong Ubu), Den Nationale Scene (Hjalmar Brandt i 1900, Autolycus i Et vintereventyr), National-/Torshovteatret (Johan i Det kalde barnet, Prinsen i Askepott) og spilt Christian Michelsen i Christian Michelsen og 1905. Film- og TV-prod. inkluderer bl.a. Kvinnen i mitt liv (Fredrik), Mongoland (Kyrre), Drømmefangeren (politietterforsker Roger Høybakk), Slangebæreren og kommende Torpedo og Størst av alt.

Ingjerd Egeberg, Gertrude
er skuespillerutdannet ved Statens Teaterhøgskole. Var teatersjef ved Rogaland Teater fra 2000-05. Har hatt en rekke offentlige verv og er p.t. medlem av Unesco-kommisjonen. Har arbeidet som skuespiller ved Det Norske Teatret, Rogaland Teater og Hålogaland Teater, og spilt bl.a. Antigone, Kneipe-Jenny (Tolvskillingsoperaen), Lady Macbeth, Olga (Tre søstre) og Thea Elvsted (Hedda Gabler). Film-og TV-produksjoner inkluderer bl.a. Ved Kongens bord, Detektor, Tyven-Tyven og hovedrollen i Marias menn.

Anders Hatlo, Polonius
er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Debuterte på Oslo Nye i 1970. Har medvirket i bl.a. Mysteriet Myrna Vep, Crazy For You, Chicago (Billy), My Fair Lady (Pickering), La Cage aux Folles (Pierre), Sound of Musvik, West Side Story (Konstabel Krupke) og som Konferansieren i Cabaret (fikk Teaterkriti-kerprisen 2000/01 for rollen). Har også vært tilknyttet Den Nationale Scene og Nationaltheatret. Er kjent fra film- og TV-produksjoner som bl.a. Helmer og Sigurdson og Hotel Cæsar (Hildring), og som Hermansen i Olsenbanden jr. på film, TV og teater.

Line Heie Hallem, Ofelia
ble uteksaminert fra Statens Teaterhøgskole i 2005. Har siden medvirket i bl.a. Alice i eventyrland (Den Nationale Scene) og Robert Wilsons Peer Gynt (Det Norske Teatret/ New York). Laget nylig sin egen caféforestilling på Stiklestad Nasjonale Kultursenter, hvor hun også har medvirket i Spelet om Heilag Olav. Har vært medregissør på en barneforestilling og spilt i kortfilmen Dårlig kjemi. Gjester oss nå for første gang.

Bartek Kaminski, Laertes
er utdannet ved Statens Teaterhøgskole (1999-2002). Har arbeidet ved Rogaland Teater (Medmenneske, Seinsommardansen, A Clockwork Orange), Trøndelag Teater (Lilleskogen), Torshovteatret (Limbo) og medvirket i Departementet med Jo Strømgren Kompani. Gjestet oss i 2005 som Lille-Lars i Utlendingen.

Hans Rønningen, Hamlets far/ skuespiller/ dukkespiller
har vært tilknyttet Oslo Nye Teater som dukkespiller-/ skuespiller siden 1990. Har medvirket i en rekke produksjoner (bl.a. Konstabel Krupke i West Side Story). Har skrevet musikk til Brødrene Løvehjerte, Den stygge andungen, Hvem skal trøste Knøttet?, Livsmaskinen og Mummitrollet og det usynlige barnet. Har også vært tilknyttet Teatret Vårt, Rogaland Teater, Torshovteatret og Det Norske Teatret (hovedrollen i Bikubesong). Film-og TV-produksjoner inkluderer bl.a. NRK-seriene Nr. 13 og Brigaden.

Cecilie Enersen, Rosenkrantz mfl.
er skuespillerutdannet ved Statens Teaterhøgskole (2003-06) og har teatervitenskap grunnfag fra UiO. Ved Teaterhøgskolen har hun medvirket i bl.a. Ibsens barn (Hilde Wangel/ Gina Ekdal), Dei sju dødssyndene, Demoner (Jenna), Antigone (tittelrollen/ Dronning Everydike) og Onkel Vanja (Jelena). Rollen som Rosenkrantz i Hamlet er hennes debut som profesjonell skuespiller.

Henrik Horge, Gyldenstern/ Osric mfl.
er skuespillerutdannet ved Statens Teaterhøgskole (2001-04). Debuterte på Det Norske Teatret i Piaf i 2004. Spilte Keiser Josef II i Amadeus på Rogaland Teater i 2005. Har gitt stemme til animasjonshelten Johnny Bravo (Cartoon Network). Var tidligere vokalist i rockabillybandet Hot Rod T. Utgjør nå en del av ”superharmoniduoen” Brødrene Löwenstierne sammen med skuespillerkollega Steinar Taarn Sande. Gjester oss for første gang.

Kyrre Hellum, Horatio
er skuespillerutdannet ved Statens Teaterhøgskole. Har medvirket i bl.a. Fantastiske pepsilove (Trøndelag Teater), Speer (Nationaltheatret), En folkefiende (regi: Stein Winge), Romeo og Julie (Det Norske Teatret) og Peer Gynt (tittelrollen), Flommen, Fra Grenland til Graceland, Cancerbalkongen og Ondskapen (Teater Ibsen). Film- og TV-produksjoner inkluderer bl.a. kortfilmene Kokos og En søndag i Schweigaardsgate (Amanda-Beste kortfilm) og TV-seriene 24de og Ran (Gullrutevinner). Gjester oss nå for første gang.

Gard Øyen, Graver mfl.
er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og ble ansatt ved Oslo Nye Teater i 1970. Har medvirket i bl.a. As You Like It, Anything Goes, Hamlet, Brødrene Karamasov, Macbeth, Nattherberget, Idioten, Amadeus, monologen Min sønn Jesus, Stemmer i mørket, Victoria, En handelsreisendes død og West Side Story (Doc). Har også arbeidet ved Telemark Teater og Den Nationale Scene, og medvirket i diverse radio- og TV-produksjoner.

Stein Kiran, Graver/ skuespiller/ dukkespiller mfl.
har vært ansatt som dukkespiller ved Oslo Nye Teater siden 1979, og har medvirket i en rekke oppsetninger. Har regissert bl.a. Brødrene Løvehjerte. Står bak dramatisering og regi på suksesser som Jul med Prøysen og snekker Andersen, Albert Åberg og Høyt og lavt med Albert Åberg, og dramatiseringen av Mummitrollet og det usynlige barnet. Var en periode Dukketeatrets kunstneriske leder. Kiran har også hatt engasjementer ved Riksteatret, Det Norske Teatret, Rogaland Teater (regi Peter Pan og Pinoccio), Hordaland Teater og Bærum Barneteater.

Daniel Karlsson, Fortinbras/ Marcellus mfl.
er svensk og har 3-årig skuespillerutdanning fra Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS). Er velkjent for TV-seere som Kenneth i Hotel Cæsar. Spilte hovedrollen i den fransk-norske spillefilmen Lies Inc. Har medvirket som Erik i Värmlänningarna i Sverige og Vladimir i Mens vi venter på Godot (Det Åpne Teater). Har turnert Norge som skuespiller/ regissør for VG sommershow og med prosjektet Involveyourself (2005) i regi av Kirkens Nødhjelp/ Dinamo. Har også vært med i en rekke kortfilmer. Gjestet oss i 2004 som Richmond i Victoria.

* *

Carl Jørgen Kiønig, regi/ bearbeidelse
er regiutdannet ved Statens Teaterhøgskole og cand.mag. fra UiO. Har hatt regioppgaver ved de fleste norske teatre. Var den første i landet til å satte opp Lars Norén (Natten er dagens mor), Larry Shue (Utlendingen, Nerden), Nicky Silver (Pterodaktyler, Feite menn i skjørt) og Sam Shepard (bl.a. Begravet barn, Den sultende klasses forbandelse). Har regissert bl.a. Brand og Samfunnets støtter på Nationaltheatret, Forbrytelse og straff (Natt og Dags teaterpris) på Torshovteatret og The Black Rider (Oslo-prisen), Keiseren av Portugalia, Phantasma (som han også skrev librettoen til) og Kaos er granne med Gud på Det Norske Teatret. Film-og TV-regi inkluderer bl.a. Fri (Amanda for Beste TV-drama), Sabeltigerens sønn, Den 25. time, Blind gudinne og spillefilmen Salige er de som tørster (Amanda for Beste spillfilm). Har også skrevet dramatikk, gjort dramatiseringer og oversettelser, samt laget musikk for ballett, teater, radio, film og TV. Gjestet oss sist som regissør for Hedda-prisvinneren Amadeus.

Arne Nøst, scenografi
er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Statens Kunstakademi i Oslo. Har hatt mange separatutstillinger (er innkjøpt av Nasjonalgalleriet bl.a.). Har tegnet for Dagbladet siden 1988 og illustrert bøker som bl.a. Bøddelen av P. Lagerquist og Unge Werthers lidelser av Goethe. Hans mange scenografioppdrag inkluderer bl.a. Lomman fulle av stein (Teatret Vårt), Werther, Det folk vil ha og Is-slottet (Det Norske Teatret), Påan igjen (Den Nasjonale scene), Mesteren og Margarita (Rogaland Teater) og vår Bollywood Ibsen, Fruen fra Det indiske hav.

Milja Salovaara, kostymer
er scenografiutdannet i Italia. Har siden 1995 hatt scenografi/ kostymer til en rekke oppsetninger i Finland og Sverige, samt oppdrag for film og TV. Har fra 1999 også vært tilknyttet norske scener; scenografert bl.a. Lille Eyolf (Den Nationale Scene), Kaos er granne med Gud (Det Norske Teatret), Black Bird (Nationaltheatret) og Izzat (Operaen). Kostymeoppdrag inkluderer bl.a. Kristin Lavransdatter (Tröndelag Teater), Carmen (Rogaland Teater) og Is-slottet (Det Norske Teatret). Gjestet oss i vår med SMXL Leker med livet (scenografi/ kostymer).

Cecilie G. Lundsholt, regiassistent/ bearbeidelse
er skuespillerutdannet ved The Rose Bruford College, England (2002-05). Har medvirket som skuespiller i Turbulente Piker (revy), Borglømte Jinter, Prøysenfestivalen 06, Mitt Spill og Øyateateret (Øyafestivalen 06).

Se alle ›

Aud schønemann-prisen til birgitte victoria svendsen - 4. november 2013

Les hele saken ›

Ny adm. dir. og toleder-modell på oslo nye teater fra nyttår - 30. oktober 2013

Les hele saken ›

Ti vil bli administrerende direktør på oslo nye teater - 21. august 2013

Les hele saken ›

Neste kamp – en hundreårskrønike fra vålerenga på hovedscenen - 3. juni 2013

Les hele saken ›

Bystyret har i kveld bestemt at oslo nye teater blir prosjektteater. - 7. mars 2013

Les hele saken ›

Teatersjef ved oslo nye teater med tiltredelse 1. januar 2014 - 13. september 2012

Les hele saken ›

Jonas gardell på hovedscenen fredag 7.- og lørdag 8. oktober - 3. oktober 2011

Les hele saken ›

Jonas gardell på hovedscenen fredag 7/10 og lørdag 8/10 - 3. oktober 2011

Les hele saken ›

Se filmer fra våre forestillinger på smarttelefonen! - 6. september 2011

Les hele saken ›

Møt den farligste mannen fra chicagos underverden i grensen! - 5. april 2011

Les hele saken ›

Baby universe – supertilbud for nyhetsbrevmottagere! - 24. mars 2011

Les hele saken ›

Vår for min indre musikant – mel brooks om the producers - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Underholdningsteatrets ridder – intervju med anders aldgård - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Vår for min indre musikant – mel brooks om the porducers - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Sjarmerende tanntroll premiereklare på trikkestallen - 11. januar 2011

Les hele saken ›

Flammende forsvar for oslo nye teater i dagbladet - 23. november 2010

Les hele saken ›

Hilde louise asbjørnsen vant dirigentkonkurransen maestro - 15. november 2010

Les hele saken ›

Hilde louise andersen vant dirigentkonkurransen maestro - 14. november 2010

Les hele saken ›

For konge og fedreland – shabana rehman i nasjonens tjeneste - 2. november 2010

Les hele saken ›

Ferske beats, blodig gatejustis, ung kjærlighet og shakespeare - 27. oktober 2010

Les hele saken ›

Opplev trollbyen i produksjon! under oslo kulturnatt - 15. september 2010

Les hele saken ›

Prosjektarbeid for lærere i 10. klasse og videregående skole - 24. august 2010

Les hele saken ›

The producers – neste store musikal på oslo nye teater - 17. august 2010

Les hele saken ›

Oslo nye teater ønsker velkommen til åpnet hus lørdag 21. august - 17. august 2010

Les hele saken ›

Prisbelønnet roman av karsten alnæs storsatsning på oslo nye teater - 4. juni 2010

Les hele saken ›

Kurt koker hodet: intervju med erlend loe og johannes joner - 27. april 2010

Les hele saken ›

På scenekanten-arrangement med kreftforeningen 16. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

Møt muldvarpen vår på tanum karl johan 13. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

På scenekanten-arrangement med kreftforeningen tirsdag 16. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

Spring awakening: seksuell oppvåkning – fra sorg til glede og berikelse? - 26. januar 2010

Les hele saken ›

Spring awakening: finnes det en plass for meg? av kjersti horn - 26. januar 2010

Les hele saken ›

Kalenderpikene: skjebnedager – historien om kalenderpikene - 15. januar 2010

Les hele saken ›

Kalenderpikene: hva er the women´s institute (wi)? - 15. januar 2010

Les hele saken ›

Jo strømgren i samarbeid med tysk kunstner om hamsun-forestilling - 24. november 2009

Les hele saken ›

Aud schønemann-prisen til skuespiller jan martin johnsen - 22. oktober 2009

Les hele saken ›

Få med deg høstsonaten og på scenekanten onsdag 7. oktober - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Festforestilling til inntekt for aud schønemann-statue - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Få med deg høstsonaten og på scenekanten 7. oktober - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Festforestilling til inntekt for aud schønemann-skulptur - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Høstferietilbud på peer gynt – en vandreforestilling - 23. september 2009

Les hele saken ›

Studiemateriell for peer gynt-en vandreforestilling - 14. september 2009

Les hele saken ›

Peer gynt-en vandreforestilling: om de medvirkende - 10. september 2009

Les hele saken ›

Intensjonsavtale mellom kirkens nødhjelp og oslo nye teater - 9. juni 2009

Les hele saken ›

Norsk dramatikkfestival 2009 går av stabelen denne uken! - 25. mai 2009

Les hele saken ›

Avlyst forestilling edvard munch-alfa og omega i kveld - 18. februar 2009

Les hele saken ›

Edvard munch-alfa og omega: intervju med øystein røger - 4. februar 2009

Les hele saken ›

Siste forestillinger på singin’ in the rain og et dukkehjem - 3. november 2008

Les hele saken ›

Sesongpremiere på jul i blåfjell og jul med prøysen og snekker andersen. - 29. oktober 2008

Les hele saken ›

Ønsker å vise en mindre glossy side av virkeligheten - 26. august 2008

Les hele saken ›

Bli kjent med måne for livets stebarn på litteraturhuset - 14. august 2008

Les hele saken ›

Askeladden og de tre prinsesser i berget det blå: om de som står bak - 1. april 2008

Les hele saken ›

Askeladden og de tre prinsesser i berget det blå – rolleliste - 1. april 2008

Les hele saken ›

Elektra: mennesker og bjørner gjennom tusener av år - 11. mars 2008

Les hele saken ›

Moderne elektra får urpremiere på oslo nye centralteatret - 6. februar 2008

Les hele saken ›

Singin’ in the rain: historien om singin´in the rain - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Singin´in the rain: stepp – en danseform i utvikling - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Singin`in the rain: den stumme eller den støyende kunst? - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Ryktene svirrer som sjokkerende kjærlighetsforhold. - 24. oktober 2007

Les hele saken ›

Lønns- og personalkonsulent søkes – fast stilling - 8. oktober 2007

Les hele saken ›

Breaking the waves: med et hjerte av gull kan mirakler skje … - 30. august 2007

Les hele saken ›

Breaking the waves: en historie om tro og kjærlighet - 30. august 2007

Les hele saken ›

Arsenikk og gamle kniplinger: om hyllebærvin og arsenikk - 30. august 2007

Les hele saken ›

Arsenikk og gamle kniplinger: menn som kvinner og vice versa - 30. august 2007

Les hele saken ›

Møt saabye christensen til debatt på centralteatret - 19. april 2007

Les hele saken ›

Spellemann på taket: hva vi forlater? ikke stort, bare anatevka - 14. mars 2007

Les hele saken ›

Trenger du en vitamininsprøytning for å komme igjennom vinteren? - 28. februar 2007

Les hele saken ›

Oslo nye teater as søker vikar for markedskonsulent - 31. januar 2007

Les hele saken ›

Audition: 7 mannlige dansere med stepp- og sangerfaring - 22. januar 2007

Les hele saken ›

En himmel full av stjerner: å være vanlig i mediene - 17. januar 2007

Les hele saken ›

En himmel full av stjerner: du kommer til å bli kjendis - 17. januar 2007

Les hele saken ›

Himmel full av stjerner: du kommer til å bli kjendis - 17. januar 2007

Les hele saken ›

Oslo nye teater as søker leder for rekvisittavdelingen - 9. januar 2007

Les hele saken ›

Vinneren av kjempesjansen er spellemann i spellemann på taket - 29. november 2006

Les hele saken ›

Kjempesjansevinner har startet prøver på spellemann på taket - 27. november 2006

Les hele saken ›

Kjempesjansevinner ihar startet prøver på spellemann på taket - 27. november 2006

Les hele saken ›

Oslo nye teater søker statister til en himmel full av stjerner! - 11. oktober 2006

Les hele saken ›

Om bruk av rollespill i litteraturundervisningen - 15. september 2006

Les hele saken ›

Teacher-in-role as «polonius» – students-in-role as rosenkrantz and guildenstern – as exposition - 15. september 2006

Les hele saken ›

Anders jahres kulturpris til svein sturla hungnes - 11. september 2006

Les hele saken ›

Manndomsprøven: alderdomsprøven av s. b. osvold - 8. september 2006

Les hele saken ›

Spellemann på taket neste musikal ut på oslo nye teater - 7. september 2006

Les hele saken ›

Ibsenfestivalen med peer gynt på oslo nye centralteatret - 24. august 2006

Les hele saken ›

Ulv og engel – møt leonard cohen på oslo nye hovedscenen - 3. mai 2006

Les hele saken ›

Fruen fra det indiske hav: bollywood-verdens største - 13. mars 2006

Les hele saken ›

Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe… - 25. november 2005

Les hele saken ›