Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

Fruen fra det indiske hav: om de medvirkende

Arkiv

Duc Mai-The, Dr. Warma
er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Arbeidet ved Oslo Nye fra 1992-2001: bl.a. Hamlet, Brødrene Karamasov, Macbeth, Beatles og Tater!. Har spilt Alex i A Clockwork Orange (Teatret Vårt), Kavring i Brødrene Løvehjerte (Thalia Teater), I hired a contract killer (Torshovteatret), I blanke messingen (i Moss) og Quisling og Hamlet (Teater Ibsen). Har medvirket i film-og TV-produksjoner som NRKs Kodenavn Hunter, Brigaden og Flåttum Gård, og er flittig gjest i Radioteatret. Er frilanser og gjester oss i Fruen fra Det indiske hav.

Lavleen Kaur, Fru Ekanta Warma/ ko-koreografi
er cand. polit. fra UiO og høgskoleutdannet i klassisk indisk dans (London). Har medvirket i bl.a. Norsk i 100, Heer – Ranjha (hovedrolle/manus/regi), KOKILA (Det Åpne Teater/turné), 17. mai matiné (Nationaltheatret), musikkvideo og reklamefilm. Har erfaring som koreograf og instruktør, og er profilert i TVs Migrapolis og But I like black women!. Har vært kunstnerisk ansvarlig for Indian Welfare Society. Arbeider kunstnerisk/adm. ved Damini House of Culture. Blir til høsten å se både som Nora (Ibsenfestivalen) og Hedda Gabler (Riksteatret).

Shiraz Khan, Professor Agnihotri
er utdannet ved Nordic Black Teaterskole (1993-95) og fra diverse workshops. Har vært med i teaterproduksjoner som bl.a. Nordic Black Theatres Blues for mr. Charlie, En midtsommernattsdrøm og Stormen, Prosessen (regi: Rocco Petruzzi), Øye for øye (regi: Stein Winge) og i Peer Gynt (regi: Cliff Moustache, Oslo konserthus og Spektrum). Har medvirket i TV-serien Ninni: Familiens ære og i Drømmen om Lollywood; en dokumentarfilm om hans eget liv. Har tidligere gjestet oss i 17. mai!.

Lisa Tønne, Bhairavi
er kjent gjennom en rekke opptredener som stand up-komiker. Har bl.a. gjort suksess med soloforestillingen Ali Reza -Atter en konge og sommershowet Tankene mine får du alltid med Kjersti Elvik og Hilde Lyrån; begge i Per Olav Sørensens regi. TV-produksjoner inkluderer bl.a. TV2-serien Seks som oss, hvor hun spilte Solfrid. Er tildelt Komiprisen både som Årets Nykommer 2002 og Beste kvinnelige artist, revy og komedie 2005. Gjester oss nå for første gang.

Belinda Braza, Hima
er utdannet ved Bårdar Akademiet (2001-03). Har medvirket i bl.a. Det folk vil ha (Det Norske Teatret), Fame (Chat Noir), Melodi Grand Prix, revyer, show og prisutdelinger. Var programleder for TV Hordalands UNG. Har koreografierfaring fra show (Colorline bl.a.), Melodi Grand Prix, KGB-kompaniet, TV-produksjonen Hundre år med egen stemme, musikkvideoer m.m. Har undervist ved Norsk Ballettinstitutt og flere ballettskoler i Oslo og Bergen. Gjester oss for første gang.

Noman Mubashir, Lonkar
har jobbet i NRK siden 1997, og er kjent som nyhetsoppleser i Østlandssendingen og reporter i bl.a. Migrapolis, Sommeråpent og Frokost TV. Ledet den pakistanske kulturfestivalen Mela i 2003 og 2004. Har skrevet boken Mitt liv som Ola Noman. Er nå aktuell med NRKs reiseserie En Noman i Pakistan. Gjester oss for første gang.

Shahzad Alsikander Khan, Den fremmede
er utdannet i New York ved Lee Strasberg Institute, Sonia Moore Studio og The Actors Studio. Har medvirket i New York-oppsetninger som bl.a. Jack Kerouac (tittelrollen), The Sacred Virgine og The purification og i The Actors Studios Romeo and Juliet (Romeo), The Cherry Orchard og A Streetcar Named Desire. Amerikanske filmproduksjoner inkluderer bl.a. Heights og September 11. Er medlem av Screen Actors Guild of America og Original Actors Studio. Har i Norge medvirket i flere filmproduksjoner. Gjester oss nå for første gang.

Richa Chandra, Avdøde fru Warma/ ko-koreografi
har bachelorgrad i klassisk indisk dans med spesialisering i Kathak, og IT-utdanning. Har medvirket som danser i en rekke kulturarrangementer rundt i landet; også som solist. Har erfaring som danseinstruktør, koreograf, kursholder og prosjektleder. Arbeider administrativt og kunstnerisk ved Damini House of Culture, og har gjestet HiO som foreleser/danseinstruktør og barneskoler, gjennom prosjektet Den kulturelle skolesekken. Er en del av Daminis faste kompani. Gjester oss nå for første gang.

*X*X*X*

Nasrullah Qureshi, koprodusent
Produsent og skuespiller. Produsert flere filmer i Pakistan: Hjertebank (1993), Qsoor (1995), Jaan Jaan Pakistan (1997). Line producer på Baadshah, første Bollywood-film innspilt i Norge (Shah Rukh Khan i hovedrollen). Skuespiller i TV2-serien Syv søstre (1997-2000), Olsenbanden- Siste Stikk (1999), Capo Nord (italiensk film, 2003) og Elling – Elsk meg i morgen (2005). Line producer og skuespiller i Izzat (2005). Arrangør av den oslobaserte filmfestivalen BollywoodFest siden 2003.

Erik Ulfsby, regi
er skuespillerutdannet ved Statens Teaterhøgskole (1991-94), og har vært skuespiller ved Trøndelag Teater, Den Nationale Scene og i film, TV og radio. Siden 2000 har han arbeidet som regissør. Regioppgaver inkluderer bl.a. Oleanna, Lomman fulle av stein og Lilly Valentin (Teatret Vårt), Trekkspellkrigen (Trøndelag Teater), Ronja Røverdatter og På `an igjen (Den Nationale Scene), Isslottet (Det Norske Teatret), Carmen (Rogaland Teater), Det e hardt å være 2 (Riksteatret) og revyer (bl.a. SMXL, Dizzie og Stavern). Gjester oss for første gang.

Arne Nøst, scenografi
er utdannet billedkunstner ved Kunstakademiet i Trondheim og Statens Kunstakademi i Oslo. Har hatt en rekke separatutstillinger (innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet) og har tegnet for Dagbladet siden 1988. Har illustrert bl.a. Bøddelen (Per Lagerquist, Stenersen forlag) og Unge Werthers lidelser (Goethe, Den Norske Bokklubben). Hans mange scenografioppdrag inkluderer bl.a. Lomman fulle av stein (Teatret Vårt), Werther, Det folk vil ha og Isslottet (Det Norske Teatret), Påan igjen (Den Nasjonale scene) og Mesteren og Margarita (Rogaland Teater).

I. Cecilie Bertrán de Lis, koreografi
er utdannet danser ved Statens Balletthøgskole. Har vært engasjert som danser ved ulike ballett/ dansekompanier i Linz, Paris, Lausanne, Malmø, Oslo, Stockholm og Helsinki (bl.a 19 balletter med Den Finske Nasjonalballett) og Madrid (60 TV-program/balletter) Har de senere år hatt en rekke frilansoppdrag som danser og koreograf for NRK, Den kulturelle skolesekken og teateroppsetninger (bl.a. prisbelønte Thomas-Evangeliet med Grusomhetens teater). Har undervist ved ballettskoler i inn- og utland og driver sitt eget I.C.B Dansestudio på Bygdøy.

Trude Bergh, kostymer
er utdannet ved Statens håndverk og kunstindustriskole (kostymelinjen). Ble ansatt ved teatrets systue i 1981, og har vært med på å bygge opp patinerings-og fargeverkstedet. Har vært kostymetegner for bl.a. Fyrtøyet, Det er fra politiet, De hellige tre narrer, Juleoratoriet, Beatles, Ole Brumm, Hvem er redd for Virginia Woolf?, Kvinnen som giftet seg med en kalkun, Bernarda Albas hus, Victoria og Sound of Musvik. Har også hatt engasjementer i TV og i vestlandske vikingspel.

Pritpal Qureshi, kostymekonsulent
er selvlært kostymedesigner og matskribent. Var kostymekonsulent for filmen Import Eksport i 2005 og har hatt dekoratør-, programmerings- og arrangøransvar for filmfestivalen BollywoodFest fra 2002-06. Medvirket i filmen Ballen i øyet i 2000.

Se alle ›

Aud schønemann-prisen til birgitte victoria svendsen - 4. november 2013

Les hele saken ›

Ny adm. dir. og toleder-modell på oslo nye teater fra nyttår - 30. oktober 2013

Les hele saken ›

Ti vil bli administrerende direktør på oslo nye teater - 21. august 2013

Les hele saken ›

Neste kamp – en hundreårskrønike fra vålerenga på hovedscenen - 3. juni 2013

Les hele saken ›

Bystyret har i kveld bestemt at oslo nye teater blir prosjektteater. - 7. mars 2013

Les hele saken ›

Teatersjef ved oslo nye teater med tiltredelse 1. januar 2014 - 13. september 2012

Les hele saken ›

Jonas gardell på hovedscenen fredag 7.- og lørdag 8. oktober - 3. oktober 2011

Les hele saken ›

Jonas gardell på hovedscenen fredag 7/10 og lørdag 8/10 - 3. oktober 2011

Les hele saken ›

Se filmer fra våre forestillinger på smarttelefonen! - 6. september 2011

Les hele saken ›

Møt den farligste mannen fra chicagos underverden i grensen! - 5. april 2011

Les hele saken ›

Baby universe – supertilbud for nyhetsbrevmottagere! - 24. mars 2011

Les hele saken ›

Vår for min indre musikant – mel brooks om the producers - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Underholdningsteatrets ridder – intervju med anders aldgård - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Vår for min indre musikant – mel brooks om the porducers - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Sjarmerende tanntroll premiereklare på trikkestallen - 11. januar 2011

Les hele saken ›

Flammende forsvar for oslo nye teater i dagbladet - 23. november 2010

Les hele saken ›

Hilde louise asbjørnsen vant dirigentkonkurransen maestro - 15. november 2010

Les hele saken ›

Hilde louise andersen vant dirigentkonkurransen maestro - 14. november 2010

Les hele saken ›

For konge og fedreland – shabana rehman i nasjonens tjeneste - 2. november 2010

Les hele saken ›

Ferske beats, blodig gatejustis, ung kjærlighet og shakespeare - 27. oktober 2010

Les hele saken ›

Opplev trollbyen i produksjon! under oslo kulturnatt - 15. september 2010

Les hele saken ›

Prosjektarbeid for lærere i 10. klasse og videregående skole - 24. august 2010

Les hele saken ›

The producers – neste store musikal på oslo nye teater - 17. august 2010

Les hele saken ›

Oslo nye teater ønsker velkommen til åpnet hus lørdag 21. august - 17. august 2010

Les hele saken ›

Prisbelønnet roman av karsten alnæs storsatsning på oslo nye teater - 4. juni 2010

Les hele saken ›

Kurt koker hodet: intervju med erlend loe og johannes joner - 27. april 2010

Les hele saken ›

På scenekanten-arrangement med kreftforeningen 16. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

Møt muldvarpen vår på tanum karl johan 13. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

På scenekanten-arrangement med kreftforeningen tirsdag 16. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

Spring awakening: seksuell oppvåkning – fra sorg til glede og berikelse? - 26. januar 2010

Les hele saken ›

Spring awakening: finnes det en plass for meg? av kjersti horn - 26. januar 2010

Les hele saken ›

Kalenderpikene: skjebnedager – historien om kalenderpikene - 15. januar 2010

Les hele saken ›

Kalenderpikene: hva er the women´s institute (wi)? - 15. januar 2010

Les hele saken ›

Jo strømgren i samarbeid med tysk kunstner om hamsun-forestilling - 24. november 2009

Les hele saken ›

Aud schønemann-prisen til skuespiller jan martin johnsen - 22. oktober 2009

Les hele saken ›

Få med deg høstsonaten og på scenekanten onsdag 7. oktober - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Festforestilling til inntekt for aud schønemann-statue - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Få med deg høstsonaten og på scenekanten 7. oktober - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Festforestilling til inntekt for aud schønemann-skulptur - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Høstferietilbud på peer gynt – en vandreforestilling - 23. september 2009

Les hele saken ›

Studiemateriell for peer gynt-en vandreforestilling - 14. september 2009

Les hele saken ›

Peer gynt-en vandreforestilling: om de medvirkende - 10. september 2009

Les hele saken ›

Intensjonsavtale mellom kirkens nødhjelp og oslo nye teater - 9. juni 2009

Les hele saken ›

Norsk dramatikkfestival 2009 går av stabelen denne uken! - 25. mai 2009

Les hele saken ›

Avlyst forestilling edvard munch-alfa og omega i kveld - 18. februar 2009

Les hele saken ›

Edvard munch-alfa og omega: intervju med øystein røger - 4. februar 2009

Les hele saken ›

Siste forestillinger på singin’ in the rain og et dukkehjem - 3. november 2008

Les hele saken ›

Sesongpremiere på jul i blåfjell og jul med prøysen og snekker andersen. - 29. oktober 2008

Les hele saken ›

Ønsker å vise en mindre glossy side av virkeligheten - 26. august 2008

Les hele saken ›

Bli kjent med måne for livets stebarn på litteraturhuset - 14. august 2008

Les hele saken ›

Askeladden og de tre prinsesser i berget det blå: om de som står bak - 1. april 2008

Les hele saken ›

Askeladden og de tre prinsesser i berget det blå – rolleliste - 1. april 2008

Les hele saken ›

Elektra: mennesker og bjørner gjennom tusener av år - 11. mars 2008

Les hele saken ›

Moderne elektra får urpremiere på oslo nye centralteatret - 6. februar 2008

Les hele saken ›

Singin’ in the rain: historien om singin´in the rain - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Singin´in the rain: stepp – en danseform i utvikling - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Singin`in the rain: den stumme eller den støyende kunst? - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Ryktene svirrer som sjokkerende kjærlighetsforhold. - 24. oktober 2007

Les hele saken ›

Lønns- og personalkonsulent søkes – fast stilling - 8. oktober 2007

Les hele saken ›

Breaking the waves: med et hjerte av gull kan mirakler skje … - 30. august 2007

Les hele saken ›

Breaking the waves: en historie om tro og kjærlighet - 30. august 2007

Les hele saken ›

Arsenikk og gamle kniplinger: om hyllebærvin og arsenikk - 30. august 2007

Les hele saken ›

Arsenikk og gamle kniplinger: menn som kvinner og vice versa - 30. august 2007

Les hele saken ›

Møt saabye christensen til debatt på centralteatret - 19. april 2007

Les hele saken ›

Spellemann på taket: hva vi forlater? ikke stort, bare anatevka - 14. mars 2007

Les hele saken ›

Trenger du en vitamininsprøytning for å komme igjennom vinteren? - 28. februar 2007

Les hele saken ›

Oslo nye teater as søker vikar for markedskonsulent - 31. januar 2007

Les hele saken ›

Audition: 7 mannlige dansere med stepp- og sangerfaring - 22. januar 2007

Les hele saken ›

En himmel full av stjerner: å være vanlig i mediene - 17. januar 2007

Les hele saken ›

En himmel full av stjerner: du kommer til å bli kjendis - 17. januar 2007

Les hele saken ›

Himmel full av stjerner: du kommer til å bli kjendis - 17. januar 2007

Les hele saken ›

Oslo nye teater as søker leder for rekvisittavdelingen - 9. januar 2007

Les hele saken ›

Vinneren av kjempesjansen er spellemann i spellemann på taket - 29. november 2006

Les hele saken ›

Kjempesjansevinner har startet prøver på spellemann på taket - 27. november 2006

Les hele saken ›

Kjempesjansevinner ihar startet prøver på spellemann på taket - 27. november 2006

Les hele saken ›

Oslo nye teater søker statister til en himmel full av stjerner! - 11. oktober 2006

Les hele saken ›

Om bruk av rollespill i litteraturundervisningen - 15. september 2006

Les hele saken ›

Teacher-in-role as «polonius» – students-in-role as rosenkrantz and guildenstern – as exposition - 15. september 2006

Les hele saken ›

Anders jahres kulturpris til svein sturla hungnes - 11. september 2006

Les hele saken ›

Manndomsprøven: alderdomsprøven av s. b. osvold - 8. september 2006

Les hele saken ›

Spellemann på taket neste musikal ut på oslo nye teater - 7. september 2006

Les hele saken ›

Ibsenfestivalen med peer gynt på oslo nye centralteatret - 24. august 2006

Les hele saken ›

Ulv og engel – møt leonard cohen på oslo nye hovedscenen - 3. mai 2006

Les hele saken ›

Fruen fra det indiske hav: bollywood-verdens største - 13. mars 2006

Les hele saken ›

Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe… - 25. november 2005

Les hele saken ›