Etter storsuksessen Min forestilling om mor, som handlet om hennes mor i motstandsbevegelsen under andre verdenskrig, er hun nå klar med en ny sterk historie.

I Et tysk liv gestalter hun den 102 år gamle Brünhilde Pomsel, som påstår å ha vært et u-politisk menneske hele livet. Likevel kom hun til å arbeide med en av historiens verste kriminelle, som stenograf for propagandaministeriets Joseph Goebbels. Men hevder at hun ikke visste noe om det som foregikk og at det tyske folk ble villedet.

Man aner ikke i hvilken grad hun forteller sannheten, og det er denne tvetydigheten som gjør historien spennende. Var dette den totale likegyldigheten? Eller mangel på å se sin samtid mens den skjer, eller bare og først i ettertid? Det er knapt mulig å tro at hun ikke visste noe om «den endelige løsningen», som den ble kalt.

Gjennom hennes ekstraordinære biografi og personlige reise inn i fortiden, stilles publikum det urovekkende, tidløse spørsmålet: Hvordan ville jeg ha handlet? Hvor pålitelig er egentlig mitt eget moralske kompass?

Medvirkende:
Bente Børsum

Regi: Trond Lie.

NB: Forestillingen spilles på to ulike scener. Premiere 7. februar 2024 i Teaterkjeller’n. Spilles i Teaterkjeller’n 7. feb., 22. feb. og 2. mars. Spilles deretter på Centralteatret. Både Teaterkjeller’n og Centralteatret har adresse Akersgata 38.

Spilles 21.-23. mars 2024 på Centralteatret.

VANLIGE RABATTER

Grupperabatt: Gis ved kjøp av minimum 10 billetter. Vi sender deg billettene kostnadsfritt hvis dette avtales ved bestilling.

Rabatt for pensjonister, trygdede og vernepliktige.

Ca. 50% rabatt for barn t.o.m. 16 år/ studenter/ skoleelever i videregående skole. Gjelder oppsetninger på Hovedscenen og Centralteatret (NB! gjelder ikke gjestespill).

OBOS-rabatt (gjelder ikke oppsetninger i Trikkestallen).

Opplys om rabatt-type ved billettbestilling.