Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

Elektra: om de medvirkende

Arkiv

Pia Tjelta, Elektra
Gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 2006. Har medvirket i hele ti spillefilmer. De to første, Mongoland og Buddy, kom i hhv. 2001 og 2003. Av de siste kan vi nevne den snart premiere-klare Falne Engler, årets Lønsj, 5 løgner (07) og Mars og Venus (07). Har også medvirket i TV-seriene Hunter 2 og Hombres. På Det Norske Teatret har hun hatt store roller i Fyrverke-rimakarens dotter, Tvillingar og sist suksessforestillingen Få meg på for faen.

Lisa Tønne, Kainat Kiran (Krysothemis)
Kjent gjennom en rekke opptredener som stand up-komiker. Har gjort suksess med bl.a. solo¬forestillingen Ali Reza -Atter en konge og sommershowet Tankene mine får du alltid med Kjersti Elvik/Hilde Lyrån, begge i Per Olav Sørensens regi. TV inkluderer bl.a. TV2-serien Seks som oss (Solfrid). Er tildelt Komiprisen både som Årets Nykommer 2002 og Beste kvin¬nelige artist, revy og komedie 2005. Tidligere gjestet oss i Bollywood Ibsen- Fruen fra Det indiske hav.

Trine Wenberg Svensen, Kari-Anne/ Kanwal Naheed (Klytaimestra)
Utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Ansatt ved Oslo Nye siden 1990. Medvirket i bl.a. En midtsommernattsdrøm (Hermia), Kvinneskolen (Agnes), monologen Shirley, Tater! (Lisa), Amadeus (Constanze Mozart), Bernarda Albas hus (Martirio) og Breaking the Waves (Dodo). Har gjestet Agder Teater som Maja Rubek i Når vi døde våkner og Trøndelag Teater som Mimi i Rent og Fantine i Les Misérables (2006). Var med i ABBA-showet Thank You For the Music. Har medvirket i en rekke film-og TV-produksjoner og hatt diverse konsertoppdrag.

Ayaz Hussain, Omran (Orestes)
P.t. under utdanning på Nordic Black express (2007-d.d.). Spilte en sentral rolle i Hva skjedde 5. mai (Det Åpne Teater). Har medvirket i Izzat på Den Norske Opera og i filmen ved samme navn. Har også gjort reklamefilm. Ble med i en etablert dansegruppe i 2003 som har opptrådt på bl.a. Mela festivalene 2004-07, Mela i London, TV2s God morgen Norge. Etablerte nylig sin egen dansegruppe Xcluesive for ungdommer med ulik etnisk opprinnelse. Deltok i den of-fisielle åpningen av Mangfoldsåret i Stavanger i forestillingen Imitated – rather than original.

S. Alsikander Khan, Abdullah Khan (Aigisthos)
Teaterutdannet i New York. Medlem av det opprinnelige Actors Studio. Har i New York medvirket off-Broadway i bl.a. Jack Kerouac (tittelrollen) og off-off-Broadway i The Sacred Virgin og The purification. Spilte Romeo i Romeo and Juliet (Los Angeles). Vært med i ulike amerikanske independent-filmer. Tidligere gjestet oss i Bollywood Ibsen-Fruen fra Det indis-ke hav (Den frem¬mede).

Nasrullah Qureshi, Anwar Choudri (Agamemnon)
Produsent og skuespiller. Produsert flere filmer i Pakistan: Hjertebank, Qsoor og Jaan Jaan Pakistan. Line producer på Baadshah, første Bollywood-film innspilt i Norge (Shah Rukh Khan i hovedrollen). Skuespiller i TV2-serien Syv søstre (1997-2000), Olsenban¬den Siste Stikk, Capo Nord (italiensk) og Elling – Elsk meg i morgen. Line producer og skuespiller i Iz¬zat. Arrangør av den oslobaserte filmfesti¬valen BollywoodFest siden 2003. Var koprodusent på vår Bollywood Ibsen Fruen fra Det indiske hav.

Anna Bache-Wiig, Hanne/ Tante Berit
Skuespiller, skribent og forfatter. Har utgitt romanene Det aller fineste og Sommernatts-drømmen. P.t. spaltist i VG. Utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Har arbeidet ved bl.a. Trøndelag Teater (tittelrollen i Hedda Gabler, den grønnkledte/Anitra i Peer Gynt, Liza i Kjellermennesket), Rogaland Teater (Constanze i Amadeus), Nastasia Fillippovna i Idioten og Den Nationale Scene (tittelrollen i Antigone, Ronja i Ronja Røverdatter, Sofie i Det kalde hjertet). Medvirket i film og TV (bl.a. Naboer, Blodsbånd, Buddy og NRK-seriene Gutta boys og Lekestue).

Hans Rønningen, Rikard (Elektras onkel)
Arbeidet ved Oslo Nye som dukkespiller-/ skuespiller siden 1990. Medvirket i en rekke opp-setninger (bl.a. Hamlet og West Side Story). Har skrevet musikk til Brødrene Løvehjerte, Den stygge andungen, Hvem skal trøste Knøttet?, Livsmaskinen og Mummitrollet og det usynlige barnet. Vært tilknyttet Teatret Vårt, Rogaland Teater, Torshovteatret og Det Norske Teatret, hvor han spilte hovedrollen i Bikubesong. Film og TV inkluderer bl.a. NRK-seriene Nr. 13 og Brigaden.

David Avetisian, Hassan
Opprinnelig fra Armenia. Er under utdanning ved NISS (2. års-student ved skuespillerutdan-ningen) og for tiden i praksisplass ved Oslo Nye Teater. Tidligere elev ved Danvik Folkehøy-skole (skuespillerteknikk). Har medvirket i NISS-produksjoner og hatt en birolle i filmen Reprise av Joachim Trier (Faisal), samt mindre roller i kortfilm.

Gard Øyen, Hr. Hansen/ Formann i borettslaget
Utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Ansatt ved Oslo Nye siden 1970. Har i årenes løp med-virket i nærmere 100 produksjoner. Av disse kan nevnes: As You Like It, Anything Goes, Brødrene Karamasov, Macbeth, Nattherberget, Idioten, Amadeus, monologen Min sønn Je-sus, Stemmer i mørket, Victoria, En handelsreisendes død, West Side Story, Hamlet (1992, 2006), Spellemann på taket og Arsenikk og gamle kniplinger. Vært tilknyttet Telemark Teater og Den Nationale Scene og medvirket i film, TV og radio.

*****

Erik Ulfsby, regi
Skuespillerutdannet ved Statens Teaterhøgskole. Har arbeidet som regissør siden 2000. Regi-oppgaver: bl.a. Oleanna, Lomman fulle av stein, Lilly Valentin og Elling i nærkontakt (Teatret Vårt), Ronja Røverdatter, På `an igjen og Karlsson på taket (Den Nationale Scene), Isslottet (Det Norske Teatret), Carmen, Da Hana møtte Henne (Rogaland Teater), Det e hardt å være 2 (Riksteatret) og flere revyer. Mottatt Komiprisen for Beste forestilling for Bye & Rønning prøver keiserens nye klær (2006) og Marit Voldsæter Med armen i fatle (2007). Regioppgaver ved Oslo Nye: Heddaprisvinneren Fruen fra Det indiske hav og Arsenikk og gamle kniplinger.

Even Børsum, scenografi og kostymer
Arbeidet som scenograf siden 1995. Hatt scenografioppdrag ved de fleste norske scener, tid-vis også kostyme- og lysdesign. Av produksjoner kan nevnes: Rebekkas Saga og Hamlet (Na-tionaltheatret), Kong Lear, Romeo og Julie og Spelemann på taket (Den Nationale Scene), As you like it (Det Norske Teatret), Rent og West Side Story (Trøndelag Teater), og Det tusende hjerte (Rogaland Teater). Har gjort scenografi for svensk teater, og for TV i Norge og Sveri-ge. Scenografioppdrag ved Oslo Nye inkluderer West Side Story og Manndomsprøven.

Atle Halstensen, musikk
Utdannet ved Griegakademiet og Sweelinck Music Conservatory (Amsterdam). Har kompo¬nert bestillingsverk (bl.a. The Evolving European for Bergen Filharmoniske Orkester og Ber¬lin kammersymfoniorkester) og musikk fremført av bl.a. Ole Edvard Antonsen, Solveig Kringlebotn mfl. i inn-og utland. Er en av Norges mest benyttede teaterkomponister. Har hatt musikalsk ledelse for Spellemannprisen siden 2004. Var musikalsk leder/musikkarrangør for Oslo Nyes Spellemann på taket, Arsenikk og gamle kniplinger og Breaking the Waves i 2007.

Lars Larssen Naumann, musiker
Begynte å jobbe med musikk som 17-åring. Startet gruppen Multicyde og ga ut to plater på Warner Music i Norge, Danmark og Tyskland. På disse både skrev, produserte og fremførte han musikken. Flyttet til New York i 2002 hvor han jobbet med musikk i nærmere fem år. Var såkalt «inhouse produsent» for et musikkhus på Manhattan, og jobbet med musikk til re-klame, TV, film og artister. Siden han kom tilbake til Norge i 2006 har han jobbet med rekla-memusikk, TV-show og låtskriving.

Ilyas Masih, musiker
Studert sang, tabla, harmonika mfl. i to år ved Islamabad Arts Council. Undervist i musikk ved Beacon House og tatt en to-årig pedagogisk spesialutdannelse samme sted. Parallellt har han arbeidet som skuespiller i Pakistan i 15 år. Kom til Norge for syv år siden, og har her medvirket som skuespiller og musiker i ulike sammenhenger.

Anders Busch, lysdesign
Vært ansvarlig for lysdesign/scenografi til en rekke produksjoner, bl.a. Stolt, hvit og vanske-lig, Frittgående Hope, Jeg er ikke Dina, Pikkpreik, Back to Broadway, Kjørberg, Blunck og Werner, Fartøy Valen, TV2s Skal vi danse?, Norske Talenter og SMXL. Tidligere lysmann på Norsk Film. Vært lystekniker m.m. for diverse artister på konserter og verdensturnéer, p.t. i staben til Silje Nergaard. Spilt med ulike band og hatt en rekke TV- og radioopptredener. Ved Oslo Nye har han hatt lysdesign for Spellemann på taket og Singin´ in the Rain.

Se alle ›

Aud schønemann-prisen til birgitte victoria svendsen - 4. november 2013

Les hele saken ›

Ny adm. dir. og toleder-modell på oslo nye teater fra nyttår - 30. oktober 2013

Les hele saken ›

Ti vil bli administrerende direktør på oslo nye teater - 21. august 2013

Les hele saken ›

Neste kamp – en hundreårskrønike fra vålerenga på hovedscenen - 3. juni 2013

Les hele saken ›

Bystyret har i kveld bestemt at oslo nye teater blir prosjektteater. - 7. mars 2013

Les hele saken ›

Teatersjef ved oslo nye teater med tiltredelse 1. januar 2014 - 13. september 2012

Les hele saken ›

Jonas gardell på hovedscenen fredag 7.- og lørdag 8. oktober - 3. oktober 2011

Les hele saken ›

Jonas gardell på hovedscenen fredag 7/10 og lørdag 8/10 - 3. oktober 2011

Les hele saken ›

Se filmer fra våre forestillinger på smarttelefonen! - 6. september 2011

Les hele saken ›

Møt den farligste mannen fra chicagos underverden i grensen! - 5. april 2011

Les hele saken ›

Baby universe – supertilbud for nyhetsbrevmottagere! - 24. mars 2011

Les hele saken ›

Vår for min indre musikant – mel brooks om the producers - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Underholdningsteatrets ridder – intervju med anders aldgård - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Vår for min indre musikant – mel brooks om the porducers - 20. januar 2011

Les hele saken ›

Sjarmerende tanntroll premiereklare på trikkestallen - 11. januar 2011

Les hele saken ›

Flammende forsvar for oslo nye teater i dagbladet - 23. november 2010

Les hele saken ›

Hilde louise asbjørnsen vant dirigentkonkurransen maestro - 15. november 2010

Les hele saken ›

Hilde louise andersen vant dirigentkonkurransen maestro - 14. november 2010

Les hele saken ›

For konge og fedreland – shabana rehman i nasjonens tjeneste - 2. november 2010

Les hele saken ›

Ferske beats, blodig gatejustis, ung kjærlighet og shakespeare - 27. oktober 2010

Les hele saken ›

Opplev trollbyen i produksjon! under oslo kulturnatt - 15. september 2010

Les hele saken ›

Prosjektarbeid for lærere i 10. klasse og videregående skole - 24. august 2010

Les hele saken ›

The producers – neste store musikal på oslo nye teater - 17. august 2010

Les hele saken ›

Oslo nye teater ønsker velkommen til åpnet hus lørdag 21. august - 17. august 2010

Les hele saken ›

Prisbelønnet roman av karsten alnæs storsatsning på oslo nye teater - 4. juni 2010

Les hele saken ›

Kurt koker hodet: intervju med erlend loe og johannes joner - 27. april 2010

Les hele saken ›

På scenekanten-arrangement med kreftforeningen 16. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

Møt muldvarpen vår på tanum karl johan 13. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

På scenekanten-arrangement med kreftforeningen tirsdag 16. februar - 8. februar 2010

Les hele saken ›

Spring awakening: seksuell oppvåkning – fra sorg til glede og berikelse? - 26. januar 2010

Les hele saken ›

Spring awakening: finnes det en plass for meg? av kjersti horn - 26. januar 2010

Les hele saken ›

Kalenderpikene: skjebnedager – historien om kalenderpikene - 15. januar 2010

Les hele saken ›

Kalenderpikene: hva er the women´s institute (wi)? - 15. januar 2010

Les hele saken ›

Jo strømgren i samarbeid med tysk kunstner om hamsun-forestilling - 24. november 2009

Les hele saken ›

Aud schønemann-prisen til skuespiller jan martin johnsen - 22. oktober 2009

Les hele saken ›

Få med deg høstsonaten og på scenekanten onsdag 7. oktober - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Festforestilling til inntekt for aud schønemann-statue - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Få med deg høstsonaten og på scenekanten 7. oktober - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Festforestilling til inntekt for aud schønemann-skulptur - 1. oktober 2009

Les hele saken ›

Høstferietilbud på peer gynt – en vandreforestilling - 23. september 2009

Les hele saken ›

Studiemateriell for peer gynt-en vandreforestilling - 14. september 2009

Les hele saken ›

Peer gynt-en vandreforestilling: om de medvirkende - 10. september 2009

Les hele saken ›

Intensjonsavtale mellom kirkens nødhjelp og oslo nye teater - 9. juni 2009

Les hele saken ›

Norsk dramatikkfestival 2009 går av stabelen denne uken! - 25. mai 2009

Les hele saken ›

Avlyst forestilling edvard munch-alfa og omega i kveld - 18. februar 2009

Les hele saken ›

Edvard munch-alfa og omega: intervju med øystein røger - 4. februar 2009

Les hele saken ›

Siste forestillinger på singin’ in the rain og et dukkehjem - 3. november 2008

Les hele saken ›

Sesongpremiere på jul i blåfjell og jul med prøysen og snekker andersen. - 29. oktober 2008

Les hele saken ›

Ønsker å vise en mindre glossy side av virkeligheten - 26. august 2008

Les hele saken ›

Bli kjent med måne for livets stebarn på litteraturhuset - 14. august 2008

Les hele saken ›

Askeladden og de tre prinsesser i berget det blå: om de som står bak - 1. april 2008

Les hele saken ›

Askeladden og de tre prinsesser i berget det blå – rolleliste - 1. april 2008

Les hele saken ›

Elektra: mennesker og bjørner gjennom tusener av år - 11. mars 2008

Les hele saken ›

Moderne elektra får urpremiere på oslo nye centralteatret - 6. februar 2008

Les hele saken ›

Singin’ in the rain: historien om singin´in the rain - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Singin´in the rain: stepp – en danseform i utvikling - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Singin`in the rain: den stumme eller den støyende kunst? - 24. januar 2008

Les hele saken ›

Ryktene svirrer som sjokkerende kjærlighetsforhold. - 24. oktober 2007

Les hele saken ›

Lønns- og personalkonsulent søkes – fast stilling - 8. oktober 2007

Les hele saken ›

Breaking the waves: med et hjerte av gull kan mirakler skje … - 30. august 2007

Les hele saken ›

Breaking the waves: en historie om tro og kjærlighet - 30. august 2007

Les hele saken ›

Arsenikk og gamle kniplinger: om hyllebærvin og arsenikk - 30. august 2007

Les hele saken ›

Arsenikk og gamle kniplinger: menn som kvinner og vice versa - 30. august 2007

Les hele saken ›

Møt saabye christensen til debatt på centralteatret - 19. april 2007

Les hele saken ›

Spellemann på taket: hva vi forlater? ikke stort, bare anatevka - 14. mars 2007

Les hele saken ›

Trenger du en vitamininsprøytning for å komme igjennom vinteren? - 28. februar 2007

Les hele saken ›

Oslo nye teater as søker vikar for markedskonsulent - 31. januar 2007

Les hele saken ›

Audition: 7 mannlige dansere med stepp- og sangerfaring - 22. januar 2007

Les hele saken ›

En himmel full av stjerner: å være vanlig i mediene - 17. januar 2007

Les hele saken ›

En himmel full av stjerner: du kommer til å bli kjendis - 17. januar 2007

Les hele saken ›

Himmel full av stjerner: du kommer til å bli kjendis - 17. januar 2007

Les hele saken ›

Oslo nye teater as søker leder for rekvisittavdelingen - 9. januar 2007

Les hele saken ›

Vinneren av kjempesjansen er spellemann i spellemann på taket - 29. november 2006

Les hele saken ›

Kjempesjansevinner har startet prøver på spellemann på taket - 27. november 2006

Les hele saken ›

Kjempesjansevinner ihar startet prøver på spellemann på taket - 27. november 2006

Les hele saken ›

Oslo nye teater søker statister til en himmel full av stjerner! - 11. oktober 2006

Les hele saken ›

Om bruk av rollespill i litteraturundervisningen - 15. september 2006

Les hele saken ›

Teacher-in-role as «polonius» – students-in-role as rosenkrantz and guildenstern – as exposition - 15. september 2006

Les hele saken ›

Anders jahres kulturpris til svein sturla hungnes - 11. september 2006

Les hele saken ›

Manndomsprøven: alderdomsprøven av s. b. osvold - 8. september 2006

Les hele saken ›

Spellemann på taket neste musikal ut på oslo nye teater - 7. september 2006

Les hele saken ›

Ibsenfestivalen med peer gynt på oslo nye centralteatret - 24. august 2006

Les hele saken ›

Ulv og engel – møt leonard cohen på oslo nye hovedscenen - 3. mai 2006

Les hele saken ›

Fruen fra det indiske hav: bollywood-verdens største - 13. mars 2006

Les hele saken ›

Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe… - 25. november 2005

Les hele saken ›