Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

Dritt – La Merda

Spilleplan

“…og det er viktig for meg at dere vet at det ikke er for berømmelsens skyld eller for pengenes skyld, nei, det er heller det, at man tar kontroll over sitt eget liv og ikke bare opplever det fra sofaen.”

DRITT//LA MERDA, Cristian Ceresolis lattervekkende, poetiske og sjokkerende stykke, har blitt et globalt fenomen. Siden debuten på Edinburgh Fringe Festival i 2012 har DRITT (LA MERDA) gått for fulle hus og vunnet et hav av internasjonale priser. The Times of London beskrev Ceresolis tekst som «brutalt forstyrrende og menneskelig.»

I DRITT// LA MERDA møter vi en ung kvinne som strever med sin elendige selvfølelse mens hun innbitt sloss for å slå igjennom i en verden der lekre lår gir frihet. Krigen hun utkjemper med de krevende omgivelsene bringer henne på randen av sinne og hysteri, samtidig som hun parerer dette med selvironi og selverkjennelse som vekker medfølelse og refleksjon hos publikum. I denne beretningen veksles det mellom politisk kritikk, pornografisk grums og sentimental nostalgi. Teksten viser med all tydelighet at vi er villige til å stå i dritt til knærne for å bli gjenkjent på gata.

DRITT//LA MERDA er et desperat forsøk på å dra menneskeheten ut av gjørma. Cristian Ceresolis sterke tekst bygger videre på den italienske kunstneren og samfunnskritikeren Pasolinis tanke om at forbrukersamfunnet er et totalitært system verre enn fascismen.

Helga Guren er den første i Norge som fremfører denne teksten, som like mye som en forestilling kan oppleves som en musikalsk komposisjon. Regien er ved Audny Chris Holsen. DRITT // LA MERDA er det tredje samarbeidet mellom henne og Helga Guren. Forestillingen etterfølger de kritikerroste Et dukkehjem (2016/17) og Hedda Gabler (2018) ved Rogaland Teater.

Østfold kulturutvikling presenterer norgespremieren på denne oppsiktsvekkende italienske suksessen, LA MERDA, i samarbeid med POS Theatre Company, Frida Kahlo Productions, Richard Jordan Productions & BaGS Entertainment under NonStop Internasjonale teaterfestival i Moss.

LA MERDA av Cristian Ceresoli ble først produsert med SILVIA GALLERANO på scenen, av Frida Kahlo Productions, Richard Jordan Productions and Produzioni Fuorivia i samarbeid med Summerhall. Produksjonen har i ettertid turnert utstrakt i Italia og Europa, inkludert sesonger på Soho Theatre (London) og Maxim Gorki Theatre (Berlin). Den originale, prisvinnende produksjonen turnerer fortsatt internasjonalt.

Et gjestespill

Spilles under Heddadagene 11.-12. juni på Oslo Nye Centralteatret

Scene:

Oslo Nye Centralteatret, Akersgata 38

Billetter:

Pris kr. 415,- inkl. billettavgift.
Vanlige rabatter

Spilleperiode:

Heddadagene 11.-12. juni

Passer for:

Anbefales for voksne/ ungdom fra 15 år

HEDDADAGENE:
ØSTFOLD KULTURUTVIKLING presenterer, i samarbeid med ROGALAND TEATER:
DRITT // LA MERDA
av Cristian Ceresoli

MEDVIRKENDE:
Protagonist: Helga Guren

Regi: Audny Chris Holsen
Rom: Arne Nøst
Lysdesign: Norunn Standal
Lyddesign: Jonas Bjerketvedt
Foto og visuell utforming: Stig Håvard Dirdal
Forestillingsfoto: Trine Sirnes
Kunstnerisk konsulent: Per Olav Sørensen
Oversettelse: Ilene M. Sørbøe
Sufflør: Elisabeth Fjermestad
Marked - og kommunikasjon:
Agnes Sirland
Rådgiver: Ida Frederiksen
Produsent: Vilde Broen

Produsert av Østfold Kulturutvikling & POS Theatre Company i samarbeid med Frida Kahlo Productions, Richard Jordan Productions & BaGS Entertainment i samarbeid med Summerhall.

Tilrettelagt av Solid Media Group