Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

2066 – Atter ein konge

Spilleplan

NB! Billettsalget er stoppet frem til sommeren grunnet koronavirusutbruddet

Framover mot fortida

«ALDRI MEIR 2031!».
Skiltet står sentralt plassert kor du enn snur deg i år 2066. I 35 år har menneska, vi som var att, funne ein måte å overleva på. Helst under bakken, for på overflata lurer allslags farar. Ragnar, kollegaen min, mista venstre arm til Ravnfolket i fjor. Men her i gruvene er vi trygge, vi har arbeid og mat. Kongen bevare oss.
Sagnet seier at før hadde dei maskiner til alt, til å kriga, til å laga mat, ja,- dei kunne til og med fly. Men det er no berre eit sagn. Og det er helst barn som trur på slikt. For det gamle samfunnet er borte no, øydelagt av Den store stormen. Det vesle som fanst att, er destruert. Slik måtte det vera. Menneska flaug for nær sola og så brann dei opp. Slik skal det ikkje gå med oss. Difor har ein ikkje lov å eige ting frå før 2031. Kongen bevare oss.
Men så er det nokon, ja, det er alltid nokon – forbanna nysgjerrige rævhol som ikkje vil innretta seg. Folk som grev i overflata etter relikviar frå den gongen menneska var på sitt mest stupide. Folk som rotar i oska etter ein tapt draum. Slikt blir ein hengd for. Heldigvis. Kongen bevare oss.

En samproduksjon

Urpremiere 9. mai 2020 på Oslo Nye Centralteatret

Scene:

Oslo Nye Centralteatret, Akersgata 38

Billetter:

Pris kr. 395,- inkl. billettavgift.
Vanlige rabatter

Premieredato:

Urpremiere 9. mai 2020

2066 ATTER EIN KONGE
av og med Statsteatret

En samproduksjon