Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

1980 – Aker Brygge

Spilleplan

Eller; kunsten å selge sin egen mor

STATSTEATRET tar deg med til 80-tallet og til sangen om det frie marked. Vi tar deg tilbake til tiåret der lønnsomhet, emisjon, korrupsjon, innsidehandel og “milking the cow” ble en del av vokabularet. Tiåret da off-white ble en farge, og vi alle ble Poco Loco.

Vi møter familien Kielland som består av en pensjonert lærerinne, Agnes, og hennes tre voksne sønner. Einar, den eldste, har spesielle behov og bor på institusjon, Wilhelm jobber i Kreditkassen og yngstemann, Alexander, er eiendomsmegler. Alexander drømmer om å bli investor og leke med de store gutta, men til slikt kreves det jo penger. Store penger. Så dør tante Brynhild. Og ikke før har Agnes lest testamentet, så banker jappetiden på døren. Velkommen til familien Kiellands vekst og fall.

Velkommen til Fame, Sweet Dreams og Dancing in the Dark. Vi hadde Faith og møtte mang en Material Girl som ville Take on Me eller Beat It.

Og om Eye of the Tiger stirret på oss, så stirret vi tilbake. Vi har alle et Hungry Hart so Wake me up before you Go-Go, cause I see True Colors and I am Walking on Sunshine, så kom igjen, Lets Dance! Nothings Gonna Stop Us Now, Take my Breath Away, Cause I Cant fight this Feeling, Baby, I am Free – Free Fallin´!

We didnt start the Fire, men vi var alle med på The Final Countdown.

Velkommen til Statsteatrets 8. kapittel av Norgeshistorien!

Aker Brygge – hvor drømmer blir til, og boblene brister.

Spilles onsd. 9. desember 2020 på Oslo Nye Centralteatret

Scene:

Oslo Nye Centralteatret, Akersgata 38

Billetter:

Pris kr. 370,-. Billettavgift kr. 25,-.
Vanlige rabatter

Varighet:

Ca. 1 time og 25 minutter (ingen pause).

Premieredato:

Spilles 9. desember 2020 kl. 19.30 (urpremiere 20. april 2018)

MEDVIRKENDE:
Gard B. Eidsvold, Kim Sørensen,
Cato Skimten Storengen, Per Kjerstad

Regi: Yngve Sundvor

1980 - AKER BRYGGE
Av om med Statsteatret