Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

1066 – Slaget ved Stamford Bridge

Spilleplan

Statsteatret angriper norgeshistorien og kongesagaene med respektløs dødsforakt. Det du trodde du visste om det berømte slaget kan bli snudd på hodet når de rutinerte skuespillerne går løs på historien som en teatral versjon av Mythbusters. Lever vikingen i oss fremdeles? Dette er en tragikomedie om et av de verste slagene i norsk historie, der 5000 nordmenn mistet livet i forsøket på å erobre England.

Historien kretser om dagene før slaget ved Stamford bridge, og vi møter blant annet: En konge, Harald Hardråde, preget av tunge depresjoner. Hans sønn, Olav, som sliter med vektproblem og et alvorlig forhold til Gud. En skald, Tjodolv, som drømmer om å skrive en bestselger i en verden av analfabeter, og en landsforvist engelsk Jarl, Toste, som sliter sosialt og har et mulig rusproblem.

Møt fire svette menn som med vekslende imponerende fysikk gir alt for Norge. Velkommen til en drøy time fylt med drama, action, historie, humor, krim og kjærlighet.
ADVARSEL: Det vil bli brukt et meget eksplisitt språk, samt menn som kysser. Det vil også bli stekt vafler, hvilket kan medføre stekeos.

Spilles fra 18. november 2020 på Oslo Nye Centralteatret

Smittevern

Scene:

Oslo Nye Centralteatret, Akersgata 38

Billetter:

Pris kr. 395,- inkl. billettavgift. Tidligkjøp-rabatt kr. 295,- inkl. billettavgift. Unummererte plasser. Kun 100 plasser grunnet smittevernhensyn. Billettluken på Centralteatret er stengt. Billetter må kjøpes på nett eller på billettkontoret i Rosenkrantzgt. 10 i åpningstiden.
Vanlige rabatter

Varighet:

Ca. 1 time og 15 minutter

Premieredato:

Spilles fra 18. november 2020

1066 – SLAGET VED STAMFORD BRIDGE
Av og med Statsteatret

MEDVIRKENDE:
Gard B. Eidsvold, Cato Skimten Storengen, Kim Sørensen og Per Kjerstad.

Regi og manus: Yngve Sundvor.