Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

Lille Karin Boye

Spilleplan

I 1914 begikk Karin Boye selvmord. Hun var og er en av Sveriges mest elskede poeter, og Boyes død rystet mennesker i hele Skandinavia.

Lille Karin Boye er en musikkteaterforestilling bygget på dikt hun skrev i sin barndom og begynnende pubertet. Hun var i alderen 10 til 13 år da diktene i stykket ble til. Allerede her skimtes sporene av det tragiske utfallet flere år senere. Fordi vi vet – får tankestoffet i disse diktene en uhyggelig slagkraft. Vi sitter og vet at Karin Boye senere tar livet av seg, noe Karin på det tidspunkt ikke vet selv. Det rører dypt.

Det er forbløffende hvilket register lille Karin rår over, fra det lekende, gjøglende og rampete til den navnløse, nakne sorg. Det er metaforer og konkrete bilder i teksten med sterk poetisk tyngde. Vi følger henne når hun dikter om sin kjærlighet til morfar, morfar som fastslår at hun kommer til å få Nobelprisen i litteratur når hun blir stor. Vi følger henne i det store ”farvel-diktet” – der hun tar farvel med far, mor, barndom – og legger av gårde med båt på reisen inn i det ukjente. ”Du trenger ingen flytevest i fantasien”. Og det er det som skjer foran øynene våre, hun beveger seg i barnets fantasiverden – uten flytevest. Vi følger henne inn i pubertetens smertefulle og kaotiske forvirring og blir introdusert for hennes første homofile forelskelse.
Karin er et lite barn som overlever ved hjelp av sine egne poetiske bilder og fantasier. Det handler om hvert individs rett til egenart og til å innta og forme sitt eget liv.

Spilles i Oslo Nye Teaterkjeller’n 14.-15. juni 2018

Scene:

Teaterkjeller’n

Billetter:

Pris kr. 315,- inkl. billettavgift.

Premieredato:

Spilles 14.-15. juni 2018

MEDVIRKENDE:
Hilde Stensland (Lille Karin Boye)

Regi: Kari Onstad * Musikalsk leder: Johannes Winther Farstad

LILLE KARIN BOYE
En forestilling av Agneta Elers Jarlemann og Gunnar Edander
Produsent: Hilde Stensland

Tilrettelagt av Solid Media Group