Oslo Nye - Hele byens teater

Kjøp billetter
Kjøp billetter

1950 – Spionen

Spilleplan

Støvsugerselgeren, overvåkeren, pianolærerinnen og hennes lege

Klokken er blitt 1950. Det strømmer toner fra en leilighet. Astrid Høyer sitter ved pianoet. Samtidig strammer støvsugerselgeren Frank Øye seg opp utenfor døren hennes. Han ringer på. Hun slutter å spille, går mot døren, så stopper hun. Skal hun åpne eller ikke? Hun kan jo på dette tidspunkt ikke ane hvilke fryktelige konsekvenser det ville få om hun åpnet døren. Bare et forkvaklet sinn, paranoid på grensen til galskap, kunne ane konsekvensene.

Selv ikke hennes lege, Carl Jakobsen, spesialist på menneskesinnet, og en ivrig forkjemper for hallusinerende legemidler og lobotomi, kunne ane hvilke mørke rom som ville komme til syne om døren ble åpnet.

På den andre siden av byen sitter Ronald Olsen i politiets overvåkningstjeneste. Han lytter og noterer, noterer og lytter. Han stopper opp et øyeblikk, som om han innså at noe absolutt og viktig kom til å hende, noe ugjenkallelig.

Samtidig med dette åpner Astrid Høyer døren. Klokken er blitt 1959, og ute er det kaldt og mørkt. En stor amerikansk bil kjører hurtig forbi, og tilbake på veien ligger en død katt.

Statsteatrets episode nr 7 tar for seg CIA, KGB, kald krig, kommunisme og Arbeiderpartiets angst. Alt servert på en seng av reklame for sigaretter, alkohol og det nyeste innen hvitevarer.

Og husk: Det at man er paranoid betyr ikke at man ikke er overvåket.

Oslopremiere i Oslo Nye Trikkestallen 19. april 2017

STATSTEATRET ønsker med sitt prosjekt Norge 1066-2066 å «skrive» fortellingen om Norge på nytt og bringe den ut i by og bygd for et stort publikum. Vår første produksjon var 1066 – Slaget ved Stamford Bridge, og vår siste blir en framtidsfabel av Norge i 2066.

Scene:

Oslo Nye Trikkestallen, Torshovgt. 33

Billetter:

Ordinær pris kr. 315,- inkl. billettavgift. Unummererte plasser.
Vanlige moderasjoner

Premieredato:

Oslopremiere 19. april 2017

MEDVIRKENDE:
Per Kjerstad, Kim Sørensen,
Gard Bjørnstjerne Eidsvold,
Karoline Krüger.

Regi: Yngve Sundvor

1950 - SPIONEN
Av Yngve Sundvor og Statsteatret

Tilrettelagt av Solid Media Group